Tarih: 23.08.2024 17:35

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz “KADIN CİNAYETLERİNİN SON BULMASINI İSTİYORUZ”

Facebook Twitter Linked-in

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz, ülkemizde son zamanlarda iyice artan ve toplumun kanayan yarası haline gelen kadın cinayetleri hakkında düşüncelerini dile getirdi. Başkan Yılmaz, “Kadın cinayetlerinin son bulmasını istiyoruz” dedi.

“Kadının da bir karar hakkına sahip olduğunun bilinmesini istiyoruz”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz yaptığı açıklamada, “Uzun yıllardan bu yana kadınlarımızın birçok alanda zor durumda kaldığına şahit olmaktayız. Bir yanda taciz ve tecavüz, diğer yanda kadına uygulanan baskı ve şiddeti görmekteyiz. Bunların yanında, ailelerinde de mutlu olmayan, yaşadıklarını kaldıramayan birçok kadınının varlığını da sürekli olarak okuyoruz. Bu duruma bir son verilmesini istiyoruz ama maalesef her dönemde bir yeni olumsuzlukla karşı karşıya kalıyoruz. Kadınların uğradığı saldırılar, şiddet, artık kaldırılabilecek düzeyde değil. Kadına gereken değerin her dönemde verilmesinin önemli olduğunu, kadına saygı duyulması gerektiğini sürekli olarak belirtiyoruz. Kadının da bir karar hakkına sahip olduğunun bilinmesini istiyoruz. Buna rağmen yine geçtiğimiz günlerde bir kadın cinayeti ile karşı karşıya kalındı. Bu cinayete de maalesef ilimizde şahit olduk” dedi.

“Kadının, toplumumuzda en az erkek kadar yeri olduğunu, kadının da artık kendi ayakları üzerinde durabileceğini herkes kavramalı”

Sözlerine devam eden başkan Yılmaz, “Maalesef kadın cinayetlerine halen devam edilen bir süreçteyiz. Bitmesi için uğraşırken bir yenisini daha görmek, gerçekten çok üzücü. Kadın cinayetlerine, kadına şiddete karşı cezaların caydırıcı olması gerektiğini her platformda ifade ediyoruz. Bu gibi konularda kesinlikle iyi hal indirimi olmamalı ki bir kez daha bu gibi bir durumla karşı karşıya kalmayalım. Keza İstanbul Sözleşmesi de kadının bu haklarını garanti altına alıyor ve kadına karşı şiddeti önleme konusunda büyük bir önem taşıyor. Kadının, toplumumuzda en az erkek kadar yeri olduğunu, kadının da artık kendi ayakları üzerinde durabileceğini herkes kavramalı. Bu vesile ile kadın cinayetlerinin son bulmasını diliyor, cinayete kurban giden tüm kadınlarımıza Allah’tan rahmet diliyoruz. Kadına yönelik her türlü olumsuzluğun bitmesini temenni ediyoruz” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —