• BIST 100

    8945,8%0,42
  • DOLAR

    34,29% 0,01
  • EURO

    37,10% 0,22
  • GRAM ALTIN

    3022,23% -0,22
  • Ç. ALTIN

    5007,29% -0,30

CHP İlçe Örgütü Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü ANITPARK’TA KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük ilçe örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yıldönümünü Anıtpark’ta çelenk sunum programı gerçekleştirerek kutladı.

siyaset 28.10.2024 18:28:00 0
CHP İlçe Örgütü Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü  ANITPARK’TA KUTLADI

Katılım yoğun oldu

CHP Gölcük ilçe örgütü tarafından dün Anıtpark’ta düzenlenen çelenk sunma programına,  CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve  yönetimi, CHP Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz ve Yönetimi, Gölcük Belediye meclis üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, eski ilçe başkanları, önceki dönem belediye meclis üyeleri, yerel seçimlerde başkan adayları olan İsmet İşeri ve Özgür Yılmaz ile partililer katılım sağladı.

 Program ilk olarak CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. akabinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemimi belirten konuşmalar yapıldı. 

Yılmaz, “Kazanılan savaşların, akıtılan kanların, dökülen gözyaşlarının armağanı olan bu gün kutsaldır, kıymetlidir, anlamlıdır”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Bugün 29 Ekim. Bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin, hür irademizin meclise taşındığı, bir ve birlik olarak eşitlik ve kardeşlik duygusuyla kenetlendiğimiz gün bugün. Bundan tam 101 yıl önce ulu önder Atatürk ve dava arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkarak başlattıkları mücadelenin, kazanılan savaşların, akıtılan kanların, dökülen gözyaşlarının armağanı olan bu gün kutsaldır, kıymetlidir, anlamlıdır. Hepimize kutlu olsun.  Cumhuriyet, kutsal mücadelenin sonunda Osmanlı Devleti'nin küllerinden doğan yeni devletin yönetim şeklidir. Aynı zamanda Cumhuriyet, yeni bir mücadelenin başlangıcıdır. Bu mücadelede düşman artık asker değil; yoksulluktur, cehalettir, geri kalmışlıktır” dedi. 

“Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir”

Sözlerine devam eden Yılmaz, “Biz bu mücadeleyi yaparken Cumhuriyetin aynı zamanda şu şekillerde tanımlandığını unutmamalıyız. Cumhuriyet Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünmektir.  Cumhuriyet yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk' ün gücünü göstermektir. Cumhuriyet bu ülkenin erkeğine, kadınına, çocuğuna, ağacına, hayvanına sahip çıkıp hak ettikleri yaşamları onlara vermektir. Cumhuriyet toplumsal çıkarları, kişisel çıkarlara tercih etmektir. Cumhuriyet bu vatanın bize sunduklarını eşit ve adilce hak edene dağıtmaktır. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısından asla taviz vermeyeceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağız.  Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir. Bu vatan uğruna canlarını feda edenlere borcumuz vardır. Emanetimize sahip çıkmanın en güzel yolu ise çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmaktır. Ulu Önderimizin dediği gibi; “Vatanını en çok seven, görevini en İyi yapandır. Zaman çalışma ve farkına varma zamanıdır. Son söz olarak “Yaşasın Cumhuriyet” diyorum Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi. 

Çocuklar şiirleri büyük beğeni aldı

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz’ın konuşmasının ardından çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101.yıldönümü münasebetiyle hazırladıkları şiirleri okudu. Çocukların şiirleri çok beğenilirken, partililerden ve vatandaşların büyük beğenisini topladı.

“Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnettarız”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılında, cumhuriyetin yeni yüzyılının ilk adımlarında bir aradayız.  Yoklukların, büyük sıkıntı ve mücadelelerin sonunda kurulmuş olan Cumhuriyetimiz için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize, milli mücadele yıllarında ekmeğini, buğdayını, mısırını yastığını, yorganını gözünü kırpmadan paylaşan, milli mücadelede kan veren, can veren vatan evlatlarına, dedelerimize, ninelerimize bir kez daha minnettarlığımızı belirtmek isterim.  Cumhuriyet; ulusun, egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir. “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Bir ferde, bir aileye tanınmış hak olmanın ötesinde; yine ülkenin kurucusu olan milletin kendi iradesini ortaya koyabilmesidir” dedi. 

“Cumhuriyetin kazanımlarına ve Türk Milletine sunmuş olduğu değerlere sıkı sıkıya sarılmalı ve sahip çıkmalıyız”

Başkan Uzuner, “Cumhuriyet; Türk Milletini çağdaşlaştırmayı amaçlayan Atatürk Devrimleri'nin bir parçası, yenileşme ve reformların da önünü açan bir siyasal devrim hareketidir. Çok büyük zorluklara göğüs gererek, tabiri yerindeyse “kelle koltukta” verilen milli mücadelenin sonunda, savaşlardan yorgun düşmüş Anadolu insanı ile başlatılan kalkınma, eğitim, milli birlik hamlesi; tüm dünyaya “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diye haykırdığı var oluşun demir yumruğudur.  101. yılını kutladığımız Cumhuriyetin kazanımlarına ve Türk Milletine sunmuş olduğu değerlere sıkı sıkıya sarılmalı ve sahip çıkmalıyız. Her ferdin kişisel haklarını, kadını, çocuğu, yaşlıyı, genci yani her bireyi ve onların haklarını koruyan ve kollayan, hayatı  paylaştığımız tüm canlıların “Yaşam Hakkı”nı savunan Cumhuriyeti bizler de koruyacak, kollayacak ve ömrümüz yettiği sürece yılmaz bekçileri olacağız. Başlangıçlar zordur, devamını getirebilmek, var olanı korumak ve sahip çıkmanın da kendine göre zorlukları vardır. Her şeyin başladığı Milli Mücadele’den bu yana cumhuriyetin hikayesi ve içinde bulunduğumuz ahval ve şeraiti de doğru değerlendirmek gerekiyor” dedi. 

“Cumhuriyetin kazanımlarının farkında olmalıyız”

Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, “O gün vatanı adına üzerindeki kazağı çıkartıp mühimmatı korumasının yanında, yavrusuna sıkı sıkıya sarılıp onu yaşatan anneden, bugün bebekleri öldüren bu yozlaşmış duruma nasıl gelindiğini bir düşünmek gerekmiyor mu ? Cumhuriyetin bize kattığı değerlerden uzaklaştıkça, ilkelerimize ve devrimlere sahip çıkmadıkça bu yozlaşmanın önüne geçmek mümkün değildir. Anneler, babalar, gençler, erkek kardeşlerim, kız kardeşlerim, değerli büyüklerim, Cumhuriyetin kazanımlarının farkında olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “ ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözünün gereğini yerine getirmeli; şerife bacının, kızı Elif'in, Gördesli Makbule'nin, Yörük Ali'nin, Sütçü İmam’ın, Şahin Bey'in, Kara Fatma'nın ve daha isimli isimsiz tüm kahramanların, vatan uğruna ölen şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan güzel vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” dedi.

“Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun güzel ülkem”

Başkan Uzuner son olarak, “Cumhuriyet büyük kahramanlar, acı hikayeler barındırır içinde. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünün güvencesi olan vatansever büyüklerim, kardeşlerim... Sizlerin huzurunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun. Güzel ülkem, Türkiye’m doğum günün kutlu olsun” dedi.

Haber: Serap DURUKAN


Cumhuriyetin 101. Kuruluş Yıldönümünde Vali Aktaş’tan Cumhuriyetimizle Yaşıt 101 Yaşındaki Büyüğümüze Ziyaret

Gölcük'te Cumhuriyet Bayramı etkinlikleri tören ile başladı CUMHURİYETİMİZ 101. YAŞINDA

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer “CUMHURİYETİMİZİN 101. YIL DÖNÜMÜ KUTLU OLSUN”

Gölcük Kaymakamı Müfit Gültekin, “CUMHURİYETİMİZİN 101. YILINI KUTLUYORUM”

CHP İlçe Örgütü Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü ANITPARK’TA KUTLADI

Başkan Büyükakın, Cumhuriyetimizin 101.yaşını kutladı

Kayı, “Bölücü terör örgütü başı bebek katili Öcalan'ın yeri meclis değil idam sehpasıdır”

İYİ Parti İlçe Başkanı Mustafa Çalışkan, “CUMHURİYETİMİZİN 101. YILINI KUTLUYORUM”

KO-MEK’in epoksi kursuyla ev ekonomisine katkı

Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’nde “HASTA HAKLARI GÜNÜ” KUTLANDI

Gölcükspor liderliğini koruyor TEKİRDAĞSPOR’U 2-0 MAĞLUP ETTİ

Haydi Kocaeli, Cumhuriyet koşusuna!

AK Parti Gölcük 8. Olağan İlçe Kongresi gerçekleşti KEMAL YAVUZ SEÇİLMİŞ BAŞKAN OLDU

30. Geleneksel Hamidiye Kestane Festivali YOĞUN KATILIMLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ

CHP Gölcük İlçe Başkanı Mehmet Uzuner, “KONULARIN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Büyükakın: Asla pes etmeyeceğiz

Büyükşehir, su sporları malzemesi alıyor

Geleceğin çevrecileri Lokomotif Köyden çıkacak

İl ve İlçe Nüfus Müdürlerinden Vali Aktaş’a Ziyaret

KO-MEK’in epoksi kursuyla ev ekonomisine katkı

Trafik Eğitim Parkı’nda yeni dönem eğitimleri başladı

BAŞKAN SEZER VATANDAŞLAR VE ESNAFLA İÇ İÇE

Büyükşehir’den 29 Ekim’de ücretsiz ulaşım

Başiskele’de Ağaçlara Sonbahar Bakımı 

Arslanbey Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Toplantısı Vali Aktaş Başkanlığında Gerçekleşti

184. Yıl Dönümünde PTT Heyetinden Vali Aktaş’a Ziyaret

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner’den İSTANBUL MİTİNGİNE DAVET

Kavaklı Şehit Onbaşı Adem Başoğlu Ortaokulu’nda DEPREM TATBİKATI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Cumhuriyet’in 101. yılı doya doya kutlanacak

Gölcük İlçe Sağlık Müdürlüğü Gebe Bilgilendirme Sınıfında ANNE ADAYLARINA ÜCRETSİZ EĞİTİM

Yükleniyor

Gölcük’te Huzuru Arayanların Adresi DEĞİRMENDERE YALI EVLERİ

Yalı Mahallesi Vatan Caddesi üzerinde oluşan çukura taş ile önlem aldılar

Değirmendere’de granit tamiri çalışması yapıldı

Değirmendere Sahili güzelleşmeye devam ediyor

Değirmendere mazgal temizleme çalışmaları yapıldı

Değirmendere’de tepki çeken görüntüler

Çınarlık Meydanı’nda ağaç dalı koptu 1 VATANDAŞ YARALANDI

Değirmendere Sahili’nde Çay Bahçesi kültürü devam ediyor AKŞAMI AYRI GÜNDÜZÜ AYRI YOĞUN OLUYOR

Çınarlık Meydan Kafe yoğun ilgi görmeye devam ediyor DEĞİRMENDERELİLERİN BULUŞMA NOKTASI

Yüzbaşılar mevkide kavşak ayakları resimler ile güzelleştirilmeli

KSO Başkanı Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “%15 HAYAL KIRIKLIĞI YAŞATIR”

DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMİŞTİR”

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifinden 234 ESNAFA 116 MİLYON 373 BİN LİRA KREDİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı “ÜRETİCİ İLE MARKET FİYATLARI ARASINDA UÇURUM VAR”

KSO Başkanı Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi

TÜED Gölcük Şubesi Başkanı Ergun Şahin, “EMEKLİ MAAŞI BAĞLAMA ORANI YÜKSELTİLMELİ”

Başiskele Belediyesi’nden Yeni Üniversitelilere Eğitim Desteği

Gölcük Belediyesi İstihdama Katkı İçin DEV FİRMALARI BİR ARAYA GETİRDİ

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 9 8 0 1 19 25
2.Samsunspor 10 7 2 1 10 22
3.Fenerbahçe 9 6 1 2 13 20
4.Beşiktaş 8 6 0 2 12 20
5.Göztepe 9 4 2 3 5 15
6.Eyüpspor 9 4 2 3 4 15
7.İstanbul Başakşehir 8 4 2 2 4 14
8.Sivasspor 10 4 4 2 0 14
9.Trabzonspor 9 2 1 6 1 12
10.Kasımpaşa 10 2 3 5 -4 11
11.Konyaspor 10 3 5 2 -5 11
12.Antalyaspor 10 3 5 2 -8 11
13.Bodrum FK 10 3 6 1 -5 10
14.Rizespor 9 3 5 1 -10 10
15.Gazişehir Gaziantep 9 2 4 3 -2 9
16.Alanyaspor 10 2 5 3 -5 9
17.Kayserispor 9 1 3 5 -6 8
18.Hatayspor 9 0 6 3 -8 3
19.Adana Demirspor 9 0 8 1 -15 1