• BIST 100

    15811,53%0,87
  • DOLAR

    43,35% 0,25
  • EURO

    51,27% 0,73
  • GRAM ALTIN

    6944,72% 1,57
  • Ç. ALTIN

    11200,48% 2,32

CHP İlçe Örgütü Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü ANITPARK’TA KUTLADI

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük ilçe örgütü 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101. Yıldönümünü Anıtpark’ta çelenk sunum programı gerçekleştirerek kutladı.

SİYASET 28.10.2024 18:28:00 0
CHP İlçe Örgütü Cumhuriyetimizin 101. Yıl dönümünü  ANITPARK’TA KUTLADI

Katılım yoğun oldu

CHP Gölcük ilçe örgütü tarafından dün Anıtpark’ta düzenlenen çelenk sunma programına,  CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve  yönetimi, CHP Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz ve Yönetimi, Gölcük Belediye meclis üyeleri, İlçe Gençlik Kolları Üyeleri, eski ilçe başkanları, önceki dönem belediye meclis üyeleri, yerel seçimlerde başkan adayları olan İsmet İşeri ve Özgür Yılmaz ile partililer katılım sağladı.

 Program ilk olarak CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner tarafından Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ile başladı. akabinde 1 dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından günün anlam ve önemimi belirten konuşmalar yapıldı. 

Yılmaz, “Kazanılan savaşların, akıtılan kanların, dökülen gözyaşlarının armağanı olan bu gün kutsaldır, kıymetlidir, anlamlıdır”

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz yaptığı konuşmasında, “Bugün 29 Ekim. Bağımsızlığımızın, milli egemenliğimizin, hür irademizin meclise taşındığı, bir ve birlik olarak eşitlik ve kardeşlik duygusuyla kenetlendiğimiz gün bugün. Bundan tam 101 yıl önce ulu önder Atatürk ve dava arkadaşlarının 19 Mayıs 1919 da Samsun'a çıkarak başlattıkları mücadelenin, kazanılan savaşların, akıtılan kanların, dökülen gözyaşlarının armağanı olan bu gün kutsaldır, kıymetlidir, anlamlıdır. Hepimize kutlu olsun.  Cumhuriyet, kutsal mücadelenin sonunda Osmanlı Devleti'nin küllerinden doğan yeni devletin yönetim şeklidir. Aynı zamanda Cumhuriyet, yeni bir mücadelenin başlangıcıdır. Bu mücadelede düşman artık asker değil; yoksulluktur, cehalettir, geri kalmışlıktır” dedi. 

“Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir”

Sözlerine devam eden Yılmaz, “Biz bu mücadeleyi yaparken Cumhuriyetin aynı zamanda şu şekillerde tanımlandığını unutmamalıyız. Cumhuriyet Atatürk gibi olmak, Atatürk gibi düşünmektir.  Cumhuriyet yoksulluğu, geri kalmışlığı ve cehaleti kabul etmemek, tüm dünyaya Türk' ün gücünü göstermektir. Cumhuriyet bu ülkenin erkeğine, kadınına, çocuğuna, ağacına, hayvanına sahip çıkıp hak ettikleri yaşamları onlara vermektir. Cumhuriyet toplumsal çıkarları, kişisel çıkarlara tercih etmektir. Cumhuriyet bu vatanın bize sunduklarını eşit ve adilce hak edene dağıtmaktır. Biz, Türkiye Cumhuriyeti'nin laik ve demokratik yapısından asla taviz vermeyeceğiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün çizdiği çağdaş uygarlık yolunda ilerleyeceğiz. Atatürk ilke ve devrimlerini koruyacağız. Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğüne sahip çıkacağız.  Cumhuriyet, bizlere korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için bırakılmış bir emanettir. Bu vatan uğruna canlarını feda edenlere borcumuz vardır. Emanetimize sahip çıkmanın en güzel yolu ise çalışmak, çalışmak ve daha çok çalışmaktır. Ulu Önderimizin dediği gibi; “Vatanını en çok seven, görevini en İyi yapandır. Zaman çalışma ve farkına varma zamanıdır. Son söz olarak “Yaşasın Cumhuriyet” diyorum Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum” dedi. 

Çocuklar şiirleri büyük beğeni aldı

CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Ulviye Yılmaz’ın konuşmasının ardından çocuklar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nın 101.yıldönümü münasebetiyle hazırladıkları şiirleri okudu. Çocukların şiirleri çok beğenilirken, partililerden ve vatandaşların büyük beğenisini topladı.

“Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize minnettarız”

CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner günün anlam ve önemini belirten konuşmasında, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 101. yılında, cumhuriyetin yeni yüzyılının ilk adımlarında bir aradayız.  Yoklukların, büyük sıkıntı ve mücadelelerin sonunda kurulmuş olan Cumhuriyetimiz için başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları olmak üzere tüm şehit ve gazilerimize, milli mücadele yıllarında ekmeğini, buğdayını, mısırını yastığını, yorganını gözünü kırpmadan paylaşan, milli mücadelede kan veren, can veren vatan evlatlarına, dedelerimize, ninelerimize bir kez daha minnettarlığımızı belirtmek isterim.  Cumhuriyet; ulusun, egemenliğini kendi elinde tuttuğu ve bunu belirli süreler için seçtiği temsilcileri aracılığıyla kullandığı devlet biçimidir. “ Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.” Bir ferde, bir aileye tanınmış hak olmanın ötesinde; yine ülkenin kurucusu olan milletin kendi iradesini ortaya koyabilmesidir” dedi. 

“Cumhuriyetin kazanımlarına ve Türk Milletine sunmuş olduğu değerlere sıkı sıkıya sarılmalı ve sahip çıkmalıyız”

Başkan Uzuner, “Cumhuriyet; Türk Milletini çağdaşlaştırmayı amaçlayan Atatürk Devrimleri'nin bir parçası, yenileşme ve reformların da önünü açan bir siyasal devrim hareketidir. Çok büyük zorluklara göğüs gererek, tabiri yerindeyse “kelle koltukta” verilen milli mücadelenin sonunda, savaşlardan yorgun düşmüş Anadolu insanı ile başlatılan kalkınma, eğitim, milli birlik hamlesi; tüm dünyaya “Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diye haykırdığı var oluşun demir yumruğudur.  101. yılını kutladığımız Cumhuriyetin kazanımlarına ve Türk Milletine sunmuş olduğu değerlere sıkı sıkıya sarılmalı ve sahip çıkmalıyız. Her ferdin kişisel haklarını, kadını, çocuğu, yaşlıyı, genci yani her bireyi ve onların haklarını koruyan ve kollayan, hayatı  paylaştığımız tüm canlıların “Yaşam Hakkı”nı savunan Cumhuriyeti bizler de koruyacak, kollayacak ve ömrümüz yettiği sürece yılmaz bekçileri olacağız. Başlangıçlar zordur, devamını getirebilmek, var olanı korumak ve sahip çıkmanın da kendine göre zorlukları vardır. Her şeyin başladığı Milli Mücadele’den bu yana cumhuriyetin hikayesi ve içinde bulunduğumuz ahval ve şeraiti de doğru değerlendirmek gerekiyor” dedi. 

“Cumhuriyetin kazanımlarının farkında olmalıyız”

Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, “O gün vatanı adına üzerindeki kazağı çıkartıp mühimmatı korumasının yanında, yavrusuna sıkı sıkıya sarılıp onu yaşatan anneden, bugün bebekleri öldüren bu yozlaşmış duruma nasıl gelindiğini bir düşünmek gerekmiyor mu ? Cumhuriyetin bize kattığı değerlerden uzaklaştıkça, ilkelerimize ve devrimlere sahip çıkmadıkça bu yozlaşmanın önüne geçmek mümkün değildir. Anneler, babalar, gençler, erkek kardeşlerim, kız kardeşlerim, değerli büyüklerim, Cumhuriyetin kazanımlarının farkında olmalıyız. Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün “ ey yükselen yeni nesil, istikbal sizindir. Cumhuriyeti biz kurduk; onu yükseltecek ve sürdürecek sizsiniz” sözünün gereğini yerine getirmeli; şerife bacının, kızı Elif'in, Gördesli Makbule'nin, Yörük Ali'nin, Sütçü İmam’ın, Şahin Bey'in, Kara Fatma'nın ve daha isimli isimsiz tüm kahramanların, vatan uğruna ölen şehitlerimizin ve gazilerimizin bize emaneti olan güzel vatanımıza ve Cumhuriyetimize sahip çıkmalıyız” dedi.

“Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun güzel ülkem”

Başkan Uzuner son olarak, “Cumhuriyet büyük kahramanlar, acı hikayeler barındırır içinde. “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır, ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” sözünün güvencesi olan vatansever büyüklerim, kardeşlerim... Sizlerin huzurunda başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk, kahraman silah arkadaşları, aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyorum. Cumhuriyetimizin 101. yılı kutlu olsun. Güzel ülkem, Türkiye’m doğum günün kutlu olsun” dedi.

Haber: Serap DURUKAN

DİKİLİTAŞ 1 -GÖLCÜKSPOR 2

YAHYAKAPTAN İSTASYONU SÜRECE DAHİL OLDU

ÇOCUKLAR ‘LEMİ ABİ’NİN RENKLİ DÜNYASINA KONUK OLDU

TÜRKİYE’Yİ DUYGULANDIRAN FOTOĞRAFA BAŞKAN BÜYÜKAKIN’IN YORUMU

ULAŞLI’DA ARAÇ TAKLA ATTI

KAVAKLI’DA PARK HALİNDEKİ ARAÇ YANDI

SAĞLIK PERSONELİNE SORUŞTURMA AÇILDI!

ŞEHİR HASTANESİ’NE 20 HAT İLE DİREKT ULAŞIM

ÇOCUKLAR YORGUNLUKLARINI “OKULA Bİ’ MOLA”DA ATIYOR

BAŞKAN BÜYÜKAKIN, KO-MEK KURSİYERLERİNİ ZİYARET ETTİ

KOCAELİ’DE AFET FARKINDALIĞI BÜYÜKŞEHİR’LE GÜÇLENİYOR

BÜYÜKAKIN: “BİR VE BERABER OLMANIN RUHUNU YAŞATIYORUZ”

KARAMÜRSEL BELEDİYESİNDEN CHP’Lİ MECLİS ÜYESİ İSTİFA ETTİ

KAYMAKAMLIK YENİ BİNASINA TAŞINIYOR

GÖLCÜKSPOR ORTA SAHASINI GÜÇLENDİRDİ

BAŞİSKELE'DE ATIK TOPLAMADA BİLİMSEL DÖNÜŞÜM İLE TASARRUF

EMEKLİ ALBAY SERPİL ERDEMLİ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

ŞEHİR HASTANESİ’NDE YÜRÜYEN MERDİVEN BAKIMA GİRİYOR

BÜYÜKAKIN: KOCAELİSPOR’UMUZU AVRUPA STANDARTLARINDA BİR TESİSE KAVUŞTURACAĞIZ

BÜYÜKŞEHİR A TAKIMI’NDAN KAZAYA ANINDA MÜDAHALE

İZMİT KÖRFEZİ’NİN GELECEĞİ “DİJİTAL İKİZ PROJESİ” İLE ŞEKİLLENECEK; TÜRKİYE VE MARMARA İÇİN ÖRNEK MODEL

TÜRKİYE ŞAMPİYONASINDA YARIŞACAKLAR

İRAN..

YORGAN KÜÇÜLDÜ AYAKLAR HEP DIŞARDA

BAŞKAN DOĞUSEL: 2025 YILI İÇERİSİNDE KOCAELİ’DEKİ LİMANLARDAN 45 MİLYAR 111 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

BÜYÜKAKIN: AKRAN ZORBALIĞINA SESSİZ, KAYITSIZ KALAMAYIZ

GÖLCÜK BELEDİYESİ ARAMA KURTARMA EKİBİ EĞİTİMLERE BAŞLADI

MHP KOCAELİ’DEN EŞ ZAMANLI HAREKET 12 İLÇE BAYRAKLARLA DONATILACAK

BAŞKAN YAVUZ "BAYRAĞIMIZA UZANAN HER ELİ KIRACAK GÜCE SAHİBİZ"

PAZARCILAR ODASI’NDAN NET ÇIKIŞ: ALGIYA DEĞİL GERÇEĞE BAKIN!

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

BAŞKAN DOĞUSEL: 2025 YILI İÇERİSİNDE KOCAELİ’DEKİ LİMANLARDAN 45 MİLYAR 111 MİLYON DOLARLIK İHRACAT GERÇEKLEŞTİ

PAZARCILAR ODASI’NDAN NET ÇIKIŞ: ALGIYA DEĞİL GERÇEĞE BAKIN!

164 ŞOFÖRE 484 BİN TL CEZAYI ONAYLADI

ZEYTİNOĞLU OCAK AYI KAPASİTE KULLANIM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

SALMAN “BİLİNÇLİ TÜKETİCİ GÜÇLÜ TOPLUMUN TEMELİDİR”

ÇANAKÇI “BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNİN DESTEKLERİ ÇİFTÇİLERİMİZİ HEYECANLANDIRDI”

ON BİNLERCE BİTKİ BÜYÜKŞEHİR FİDANLIĞINDA YETİŞİYOR

FORD OTOSAN'DA GREV SÜRECİ RESMEN BAŞLADI

KOCAELİ TİCARET ODASI, ÖZEL DONATIM AĞIZ VE DİŞ SAĞLIĞI MERKEZİ İLE İNDİRİM PROTOKOLÜ İMZALADI

GÖLCÜKLÜ BAYANLAR İÇİN ''NOORA HAİR MAKEUP STUDİO'' AÇILDI

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 19 14 1 4 29 46
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 19 12 2 5 15 41
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 19 8 6 5 13 29
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 19 6 4 9 2 27
8.KOCAELİSPOR 19 6 7 6 -3 24
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 19 3 9 7 -11 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 19 2 8 9 -21 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 19 2 14 3 -21 9