• BIST 100

    10541,51%0,91
  • DOLAR

    32,57% 0,19
  • EURO

    35,04% 0,21
  • GRAM ALTIN

    2455,55% 0,83
  • Ç. ALTIN

    3954,23% 0,00

CHP'den Gebze'de 'Geçinemiyoruz' mitingi “25 BİN LİRANIN ALTINDAKİ BİR ASGARİ ÜCRETİ ASLA KABUL ETMİYORUZ”

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel Gebze Kapalı Pazar Alanı'nda ‘Geçinemiyoruz’ mitingi düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.

siyaset 1.07.2024 17:56:00 0
CHP

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel  Gebze Kapalı Pazar Alanı'nda ‘Geçinemiyoruz’ mitingi düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi.  17 bin liralık asgari ücret ilk verildiği gün 9 gram altın alırken şu an 7 gram altın alabiliyor. Asgari ücret o günden bugüne 3 bin 850 lira eridiğini ifade eden Genel  Başkan Özel, “25 bin liranın altındaki bir asgari ücreti asla kabul etmiyoruz” dedi.

Gölcük’ten katılım yoğun oldu

Cumhuriyet Halk Partisi ( CHP) Genel Başkanı Özgür Özel  Gebze Kapalı Pazar Alanı'nda ‘Geçinemiyoruz’ mitingi düzenleyerek vatandaşlarla bir araya geldi. Birçok ilden binlerce kişinin katılım sağladığı mitingde CHP Kocaeli Milletvekilleri Nail Çiler, Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, Kocaeli İl Başkanı Bülent Sarı, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, Derince Belediye Başkanı Sertif Gökçe ve Karamürsel Belediye Başkanı Ahmet Çalık da Özel’i yalnız bırakmadı. Mitinge ilçemizde de CHP İlçe Başkanı Mehmet Uzuner ve yönetimi, CHP İlçe Örgütü üyeleri, Türk Harb-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı  Şakir Akçer ve Sendika Üyeleri katılım gösterdi. Ayrıca Öz Gıda İş, EMADDER, Genel-İş, Tüm Emekliler Sendikası, Emeklilikte Yaşa Takılanlar, Emekliler Federasyonu, DİSK Emekli Sen, direnişteki Lezita işçileri, Esitaş işçileri ve Emeklilikte Adalet Arayanlar (EAD) gibi çeşitli sendika ve dernekler oldu. 

CHP ara zammın gerekliliğine dikkat çekti 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Özgür Özel'in katılımıyla Kocaeli Gebze'de Mevlana Kapalı Pazar Alanı’nda "Emek Mitingi" için kapılar saat 15.00 itibariyle açıldı. Mitingde, Temmuz ayında ücretlere yapılacak ara zam tartışmaları gündeme getirildi ve CHP ara zammın gerekliliğine dikkat çekti. Emekçiler ve emekliler sık sık; “Geçinemiyoruz”, “Vergide adalet”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Mezarda emeklilik istemiyoruz” sloganları attı. Alanda kayyum politikalarına da tepki gösteren dövizler de yer aldı.

Taşçıer, "Geçinemiyoruz’ diye feryat eden milyonlara selam olsun”

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gamze Taşcıer, mitingde açılış konuşması yaptı. Taşçıer, ““Türkiye’nin en büyük emek kenti Gebze’den; asgari ücretle nefes alamayan emekçilerimize, sefalete mahkum edilen emeklilerimize, emeklilikte staj ve çıraklığa takılanlara, siftahsız kepenk kapatan esnafımıza, emeği tarlada kalan çiftçimize, atanamayan öğretmenlerimize, mülakat mağdurlarına, ne eğitimde ne istihdamda yer alan kadın ve gençlerimize, ötekileştirilen sağlık çalışanlarına, en kötü şartlarda çalıştırılan çocuk işçilere, 2 bin lira bursla çalışmaya çalışan öğrencilerimize, hayatını kağıt toplayarak kazanan emekçilerimize, hakkı yenen, geleceği görmezden gelinen, ‘geçinemiyoruz’ diye feryat eden milyonlara selam olsun. Mücadelenizle, haklılığımızla, kararlılığınızla, coşkunuzla ülkemizin dört bir yanından geldiniz. Diliyoruz ki bu meydan kendini çaresiz, umutsuz, güçsüz hisseden herkes için gelecek güzel günlere umut olsun, insanca yaşamdan yana yeni bir başlangıç olsun” dedi.

Özel, “Bu meydanı dolduran herkes diyor ki geçinemiyoruz”

CHP Genel Başkanı Özgür Özel yaptığı konuşmada, “Bu güzel meydanı büyük bir coşkuyla dolduran alnının teriyle çalışan çok kıymetli emekçilerimiz hepiniz hoş geldiniz. Bugün burada bizimle birlikte olan herkesin bir dertleri ve haklı talepleri var. Bu meydanı dolduran herkes diyor ki geçinemiyoruz. 10 bin lira emekli maaşına muhtaç edilen sesi duyulmayan emekliler bugün burada. 17 bin lira asgari ücret alan seçim senesinde yılda 4 kez zam yapacağız deyip kandırılan ama bu büyük enflasyon ortamında yılda ikinci enflasyon zammı bile çok görülen 1 yıl boyunca enflasyon karşısında ezilmeye Mahkum edilen emekçiler hepiniz hoş geldiniz.

“Sokaklar bizimdir, meydanlar bizimdir”

Yerel seçimlerden bu yana Türkiye’de bir dizi miting yaparak sesini duyuramayanların sesi olmaya devam ediyoruz. Temmuz geliyor hayat pahalılığı var enflasyon eziyor asgari ücrete ve emekli ücretlerine hem enflasyon zammını hem refah payını vermek emekçinin hakkını vermek vergide adaleti sağlamak ama özellikle asgari ücrete enflasyonu ve refahı vermek zorundasınız bunu yapmazsanız biz bu sesi duyarız meydanlara çıkarız dedik dinlemediler. Sokaklar bizimdir meydanlar bizimdir. Bugün ülkede gelir adaletsizliği en üst noktaya çıktı. Türkiye’de en zengin yüzde 20 bütün paranın yüzde 81’ini alıyor ama en yoksul yüzde 20 sadece yüzde 0,5’ini alıyor. Ama işine gelince hepimiz aynı gemideyiz, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyacımız olan bugünlerdeyiz. Savaşta askerde, emekte bu insanlar var ama bölüşürken bu insanlar yok yazıklar olsun bu düzene.

“Asgari ücret 3 bin 850 lira eridi”

Bu meydanda geçinemeyen herkes var. Herkesin sesini birlikte duyurmaya geldi sıra. Eğer herkesin sesini duyar ve sesi yükseltirsek başarmamızın önünde hiçbir engel yok. Yıllarca emek vermiş çalışmış alın teri dökmüş dirsek çürütmüş ve en sonunda emekli olmuş insanlarımızı bugün dünyanın en düşük emekli maaşlarına mecbur bırakıyorlar. Bugün Türkiye’de Adalet ve Kalkınma Partisi geldiğinde 1,5 asgari düzeyinde olan en düşük emekli maaşı bugün 0,6 asgari ücret düzeyindedir. Bu düzen büyük bir yoksulluk büyük bir açlık getirmiştir. Bugün burada buluşmamızı sağlayan il başkanımıza, organize sanayilerimizden 10 tanesini etrafında bulunduran Gebze, sendikal mücadelenin geçmişte en önemli mücadelesini veren emek kenti, DİSK, TÜRK-İŞ,HAK-İŞ’in değerli başkanlarına onların bu bölgelerdeki temsilcilerine selam olsun. Bugün tüm sendikalar ortak talepte birleştiler. Vergide adalet istiyoruz dediler. Asgari ücretten büyük mücadelelerle vergi kaldırıldı ama bugün asgari ücret kadarki kısım hesaplamalara dahil edildiği için daha nisan ayında maaşlar erimeye başlıyor. Bugün 17 bin liralık asgari ücret ilk verildiği gün 9 gram altın alırken şu an 7 gram altın alabiliyor. Asgari ücret o günden bugüne 3 bin 850 lira eridi.

“Bugün 552 bin esnaf son 6 yılda kepenk kapattı” 

11 milyonun sesi olmak onlarla birlikte hak aramak için alanlardayız. Geleceğinden ne kadar istihdamda olmayan gencimiz varsa Gebze’den emeğin kentinden hepsine selam olsun. Bugün 552 bin esnaf son 6 yılda kepenk kapattı 500 bin çiftçi kayıp 500 bin esnaf kayıp maalesef bu sene 32 bin 39 esnaf iflas etti. Esnafımıza el uzatması gereken halkbankası yandaşları fonluyor zenginlere uygun lkrediler veriyot ancak esnaf kefalet kredisine bile ödendiği sırada faiz artışı yapıyor. Esnafımızın da geçinemeyen küçük esnafın da geçinemeyen herkesin de sesi olmaya geldik Gebzemizden selam olsun. Yakasının rengi ne olursa olsun iki yakası bir araya gelmeyen, aldığı maaşla geçinemeyen emekçiler var. Emekçi tershanede de olsa fabrikada da olsa, madende de olsa, plazada da olsa emekçi emekçidir. Türkiye’nin bütün emekçileri birleşin ve hakkınızı aldın. Söke söke alacağız.

“Gri listede zaten yoksulların, sürünenlerin ve kara para cennetlerinin olduğu ülkelerdir”

Bu ülkeyi yönetenler 2 gün önce büyük müjdelerle gri listeden çıktığımızı söylediler sanki bizi gri listeye sokan İsmet Paşaymış gibi anlatıyorlar sanki gri liste Ecevit’ten, Demirel’den, Özal’dan kalmış gibi anlatıyorlar. Daha 3 yıl önce Türkiye’yi gri listeye sokan bu iktidardır. Bugün güç bela tüm emeklerimizle gri listeden çıkılınca bunu başarı gibi anlatıyorlar. Gri listede zaten yoksulların, sürünenlerin ve kara para cennetlerinin olduğu ülkelerdir. Bugün oradan çıkmak övünç meselesi değil 3 yıldır bu güzel ülkeyi o listede tutmak utanç meselesidir. Bunu başarı diye anlatanlara yazıklar olsun.

“Elektriğe zam var asgari ücretliye gelince zam yok”

Yarın 1 Temmuz yarın size zam var mı? Yok. Ama elektriğe zam var. Elektriğe yüzde 39 zam var evde. Elektriğe zam gelince iğneden ipliğe her şeye zam geliyor. Göreceksiniz bütün Türkiye’de süt, ekmek, su zamlanacak her şey zamlanacak sadece asgari ücretliye zam vermemeye direnen bir iktidar var ama bunu enflasyonla mücadele olarak anlatacaklar. Buradan hep birlikte 4 büyük talep ve bu işi nasıl çözeceğimizi haykırmak durumdayız. 25 bin liranın altındaki bir asgari ücreti asla kabul etmiyoruz. Buradan Ankara’ya kaldırın ellerinize. Emekliler bir asgari ücret alana kadar mücadele etmeye söz mü? Çiftçiler hakkını alana kadar mücadeleye devam.

“Geçim olmazsa seçim olur “

Size sesleniyoruz geçinemiyoruz. Geçim olmazsa seçim olur . Ey Recep Tayyip Erdoğan, ey Devlet Bahçeli, ey Cumhur İttifakı sesimi duy ya geçim ya seçim. Eğer hakkınızı vermezlerse asgari ücrete zam vermezlerse emekli maaşını arttırmazlarsa sesimizi duymazlarsa mücadeleye var mıyız? Hakkınızı söke söke almaya var mıyız?

 

 


Emekli ve Memur maaşlarına zam oranı belli oldu ‘HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK’

BAŞKAN SEZER LGS ŞAMPİYONLARI İLE BİR ARAYA GELDİ

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret ve enflasyon verilerini değerlendirdi

MİLLİ TAKIMIN ÇEYREK FİNAL COŞKUSU GÖLCÜK'Ü SARDI

Büyükşehir’in 20 yeni otobüsü teslim edildi

GÖLCÜK ADSM’DE VEDA

Ünlü Sanatçı Lara, 4 Temmuz’da Karamürsel’de

Vali Yavuz, Asayiş Toplantısında Haziran Ayı Verilerini Kamuoyu ile Paylaştı

Gölcük’te ücretsiz otoparklar yoğun ilgi görüyor

Karamürsel’de Rock’n Roll, Blues ve Jaz Rüzgarı Esti

Doğusel:“Denizcilik, Türk milletinin teminatıdır”

Başiskele Sahili’nde Çeyrek Final Coşkusu

“Özel çocuklarımız bu merkezde hayata tutunacak”

Karamürsel, Milli Takım Heyecanını Başkan Çalık’la Yaşadı

GÖLCÜKLÜ PEHLİVANLAR KIRKPINAR'A UĞURLANDI

Milli Coşku Derince Kent Meydanı´nda Yaşandı

Genc-i Âlâlılar Yaz Tatilini Dolu Dolu Geçiriyor

Başkan Çalık, “Dualı Çayırda Sırtınız Yere Gelmesin”

MİLLİ TAKIMIN ÇEYREK FİNAL COŞKUSU GÖLCÜK'Ü SARDI

Emekliler bugün açıklanacak olan emekli maaşı zam oranını bekliyor ŞAHİN, “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM BEKLİYORUZ”

Gölcük Belediye Meclis Toplantısı’nda GÜNDEM MADDELERİ OY BİRLİĞİ İLE KABUL EDİLDİ

KARBAFED Başkanı Av. Gökhan Atılgan ve yönetiminden MURAT UZUNER’E ZİYARET

Gölcük Muhtarlar Dayanışma Derneği Başkanı Bilge Saral “TOPLANTIMIZ OLDUKÇA VERİMLİ GEÇTİ”

Ormanya “Yaz Okulu” başlıyor!

Zafer Partisi Gölcük İlçe Başkanı Kayıhan Kayı “AMATÖR FUTBOLCULAR MAĞDUR OLUYOR”

KURTULUŞ COŞKUSU İZMİT KENT ORKESTRASI’NIN KONSERİ İLE TAÇLANDI

Haziran dönemi mesleki çalışma programı BAŞARIYLA TAMAMLANDI

Gölcük Belediyesi Kapalı Yüzme Havuzu YOĞUN İLGİ GÖRÜYOR

Başkan Çalık Gönülleri Fethetti

Başiskele’de Yunus Emre Meşk-i Âlâ Konseri ile Anıldı

Yükleniyor

HEYKELİN KOLU İLE NE ALIP VEREMEDİĞİNİZ VAR?

Vatan Caddesi sakinleri yetkililere seslendi “YOLUMUZUN YENİLENMESİNİ İSTİYORUZ”

Asansör içine yazılan yazılar tepki çekiyor

Yüzbaşılar Köprülü Kavşağın duvarları yazılar ile kirletildi TEMİZLENMESİ İSTENİYOR

Değirmendere 17 Ağustos Mezarlığı’nda kırık muslukların yenilenmesi isteniyor BİNLERCE LİTRE SU BOŞA AKIYOR

Çocuklara sevindirici haber geldi, DEĞİRMENDERE AQUAPARK BAYRAMDA AÇILIYOR!

Değirmendere sahiline dekoratif aydınlatma

Bankların üzeri ayak izleri ile kirlenmiş durumda TEPKİ ÇEKEN GÖRÜNTÜ

Temizlik İşleri gece mesaisinde Değirmendere’deydi

Değirmendere’de yamuk direk düzeltilmeli

Emekli ve Memur maaşlarına zam oranı belli oldu ‘HAYAL KIRIKLIĞINA UĞRADIK’

KSO Başkanı Zeytinoğlu haziran ayı dış ticaret ve enflasyon verilerini değerlendirdi

Emekliler bugün açıklanacak olan emekli maaşı zam oranını bekliyor ŞAHİN, “YÜZDE ORANINDA DEĞİL EŞİT ZAM BEKLİYORUZ”

Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı “YAPILAN ZAM GERİ ÇEKİLMELİ”

Kocaeli’de ulaşıma zam geldi GÖLCÜK - İZMİT 28 LİRA OLDU

500 Büyük’te 80 Kocaeli Firması TÜPRAŞ VE FORD GURUR KAYNAĞIMIZ

Kazanfer, ‘Piyasaların gözü FED ve Merkez Bankası’nın kararında olacak’

TÜED Gölcük Şube Başkanı Ergun Şahin, “TEMMUZ ZAMMINDA EMEKLİLERİN BEKLENTİLERİ BÜYÜK”

KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu BÜTÇE GERÇEKLEŞMELERİNİ VE KAPASİTE KULLANIM ORANLARINI DEĞERLENDİRDİ

Büyükşehir’den bayramda mezarlıklara ücretsiz ulaşım

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.Galatasaray 38 33 2 3 66 102
2.Fenerbahçe 38 31 1 6 68 99
3.Trabzonspor 38 21 13 4 19 67
4.İstanbul Başakşehir 38 18 13 7 14 61
5.Kasımpaşa 38 16 14 8 -3 56
6.Beşiktaş 38 16 14 8 5 56
7.Sivasspor 38 14 12 12 -7 54
8.Alanyaspor 38 12 10 16 3 52
9.Rizespor 38 14 16 8 -10 50
10.Antalyaspor 38 12 13 13 -5 49
11.Gazişehir Gaziantep 38 12 18 8 -7 44
12.Adana Demirspor 38 10 14 14 -7 44
13.Samsunspor 38 11 17 10 -10 43
14.Kayserispor 38 11 15 12 -13 42
15.Hatayspor 38 9 15 14 -7 41
16.Konyaspor 38 9 15 14 -13 41
17.Ankaragücü 38 8 14 16 -6 40
18.Fatih Karagümrük 38 10 18 10 -3 40
19.Pendikspor 38 9 19 10 -31 37
20.İstanbulspor 38 4 27 7 -53 16