9373,73%0,25
39,39% 0,08
45,63% 0,22
4290,61% 0,15
6924,51% -0,16
Cumhuriyet Halk Partisi İlçe Başkanı Mehmet Uzuner gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Belediye Meclisinde verilen kesin hesap bütçesine muhalefet şerhi koyduklarını ifade eden Başkan Uzuner, “Halkımıza verilen sözler tutulmalı” dedi.
“Ortadoğu’dan gelen göç de bu anlamda bir şekilde engellenmeli”
Geçtiğimiz günlerde bir öğretmenin, bir öğrenci tarafından öldürüldüğünü gördük. Eğitimcilerimiz, sağlık personellerimiz saldırılarla can veriyor. Bu gerçekten çok acı bir durum. Onlar bizim için çok önemli. Bu cinayeti yabancı uyruklu birinin yaptığı da ortaya çıktı. Bu durum, mülteci sorununda gelinen noktayı gösteriyor ve çok sayıda soru işareti olduğunu da bilmekteyiz. Bu olaya gerçekten çok üzüldük. Bir daha yaşanmamasını istiyoruz. Ortadoğu’dan gelen göç de bu anlamda bir şekilde engellenmeli” dedi.
“Mağdur olan herkesin yanındayız ve konunun takipçisiyiz”
Sözlerine devam eden Başkan Uzuner, “Gölcük Belediyesi Mayıs Ayı İkinci Meclis Oturumu geçtiğimiz gün gerçekleştirildi. Burada 2023 yılı kesin hesap bütçesine yönelik olarak bir oylama yapıldı. Biz bu oylamada muhalefet şerhi koyduk. Açıklanan kesin hesap bütçesine Cumhuriyet Halk Partisi Grubu olarak eleştirilerimizi sunduk ve Gölcük Belediyesi’nin 2023 Yılı Kesin Hesap Bütçesi’ne olumsuz oy verdiğimizi bildirdik. Belediye çalışmaları ve hesapları, şeffaf bir biçimde tutulmalı ve halkımıza verilen sözler yerine getirilmeli diyoruz. Yerel seçimden sonra belediye başkanı inisiyatifinde veya dışında bazı kararlar olduğunu duyuyoruz. Belediye seçimlerinde kendisi dışındaki adayları destekleyen kişilere yönelik mobbing (baskı) uygulandığı duyumlarını alıyoruz. İnsanlara bu şekilde davranma hakları yok. İnsanların siyasi görüşleri farklı olabilir. Bu da gayet doğaldır. Nihayetinde belediye başkanı ve yeni meclis üyeleri seçilmiş ve çalışmalarına başlamışlardır. Yeni bir siyasi dönemin başlangıcı da yapıldı. Buna istinaden kendilerini desteklemediği için insanlara baskı uygulamaları kabul edilebilir bir durum değildir. Mağdur olan herkesin yanındayız ve konunun takipçisiyiz” dedi.
“Çalışılan yerde liyakatin esas alınması gerekliliğini söylüyoruz”
Açıklamalarını sürdüren Başkan Uzuner, “Belediye başkanı, eğer ki bundan haberim yok diyorsa belediyeyi yönetemiyordur. Haberi varsa da bundan derhal vazgeçmelidir. İsteyen her bir vatandaş, istediği adayı destekleyebilir. İnsanların ekmeği ile oynamak kimsenin haddine değil. Makam ve mevki ne olursa olsun kimse kimseye, insanların ekmeği ile oynama hakkı vermiyor. Belediyeye ataması yapılan insanlar hakkında bir şey söylememizi isteyenler, neden sustuğumuzu merak eden kişiler olduğunu biliyoruz. Çalışılan yerde liyakatin esas alınması gerekliliğini söylüyoruz ama liyakat esasına göre insanların sorumluluk alması ve mevkilerine de sahip çıkması gerekir. Şu an orada görev yapan birçok kişiyi sosyal hayatımızdan da tanıyoruz. O insanlara bir süre tanınmalı ve çalışmalarını incelemeliyiz” dedi.
“Önemli olan, o koltukları işin ehli insanlara teslim edebilmek”
Başkan Uzuner, “Bir muhalefet partisi olarak bu görüşteyiz. Bulundukları koltukları doldurabilecekler mi, yapacakları çalışmalar halka dokunacak ve başarılı olacaklar mı, bunu önümüzdeki süreçte görüp ona göre değerlendirme yapacağız. Hepimizin arkadaşlıkları, akrabalıkları var. Bu yakınlıklar ne bir yere atanmaya neden olmalı, ne de bir yere atanmaya engel olmalıdır. Önemli olan, o koltukları işin ehli insanlara teslim edebilmek ve zaman içerisinde ne yapabildiklerini görerek değerlendirme yapmaktır. Bizler de buna yönelik açıklamalar yapacağız. Bu kişiler geldikleri koltuklarda başarılı bir şekilde çalışırlarsa tebrik ederiz, sadece birilerinin tanıdığı olduğu için geldilerse bunun yanlış olduğunu belirtir, gerekli açıklamaları yaparız” dedi.
“19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı en güzel şekilde kutlayacağız”
Başkan Uzuner son olarak açıklamasında, Önümüzdeki hafta 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’mızı kutlayacağız. Milli bayramımıza yönelik olarak parti anlamında bir çalışmamız olacak. Bu çalışmamızı da gençlik kollarımız gerçekleştirecek. 19 Mayıs ile ilgili olarak gençlik kollarımızın programına dair duyuruları sosyal medya ve basın üzerinden yapacağız. Şimdiden tüm vatandaşlarımızı 19 Mayıs etkinliklerimize davet ediyoruz. Atanamayan öğretmenler için 18 Mayıs tarihinde Saraçhane’de, saat 13.00’da bir miting yapılacak. Genel başkanımızın bu yönde bir çağrısı var. Çağdaş eğitim talebi olan herkese yönelik bir miting gerçekleştireceğiz. Eğitim koşullarımızın iyileştirilmesi, çocuklarımızın daha iyi bir eğitim alabilmesi adına sesimizi duyuracağız. Tüm vatandaşlarımızı da bu mitingimize bekliyoruz” dedi.