Tarih: 15.02.2023 14:13

CHP’li Kadınlardan ‘Eğitimi riske atmayın’ çağrısı İLÇE YÖNETİMİNDEN TAM DESTEK

Facebook Twitter Linked-in

CHP’li Kadınlardan ‘Eğitimi riske atmayın’ çağrısı

İLÇE YÖNETİMİNDEN TAM DESTEK  

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gölcük İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri ve Yönetimi bir araya gelerek, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. CHP’li Kadınların programına CHP Gölcük İlçe Başkanı Fikret Gürel, Yönetimi, Belediye Meclis Üyeleri ve partililer de katılım sağladı.

‘Bugün dayanışma, yardımlaşma ve acıları paylaşma zamanıdır’

Programda konuşma yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘Öncelikle 11 Şubat’ta kaybettiğimiz Cumhuriyet Halk Partisi Eski Genel Başkanımız, Antalya Milletvekilimiz, değerli devlet adamı Sayın Deniz Baykal’a Allah’tan rahmet, ailesine ve tüm Cumhuriyet Halk Partisi ailemize başsağlığı diliyoruz. Çok üzgünüz, sanki hepimiz enkaz altındayız. Depremden etkilenen yurttaşlarımıza büyük geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Yaşamını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Bugün dayanışma, yardımlaşma ve acıları paylaşma zamanıdır. Dayanışmayı büyüterek yaralarımızı en kısa zamanda saracağız. 1999 yılında yaşadığımız asrın felaketinden 24 yıl sonra, ondan daha büyük bir acıyla yüzleştik. Tarihin en ağır hasar veren yıkımlarından birini yaşıyoruz. 1939 Erzincan Depremi’nden sonra cumhuriyet tarihinin ikinci büyük depremini yaşadık. 6 Şubat Pazartesi günü sabaha karşı saat 4.17’de, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkez üslü 7,7 büyüklüğünde ve saat 13.24’te Elbistan merkez üslü 7,6 büyüklüğünde meydana gelen, Kahramanmaraş, Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay illerinde büyük yıkıma neden olan 2 büyük depremle sarsıldık.’

‘Gerçekler netleştikçe kaygımız iyice arttı’

Başkan İşeri, ‘Sabah saatlerindeki ilk haberlerden aldığımız bilgiye göre depremin şiddetinin ve etki sahasının çok büyük olduğu anlaşıldı. Gerçekler netleştikçe kaygımız iyice arttı. Deprem nedeniyle ölmek, hiç kimse için bir kader planı değildir ve olamaz da. Bilimin, depremin yaratacağı acı sonuçların önlenebilir olduğunu kanıtladığı bir dünyada kim kime böyle bir kader planı yapabilir ki? Deprem gerçeğini bu kaderci zihniyetten kurtarmak ve gerekli olan önlemleri acilen almak, devletin ve herkesin birbirine karşı yerine getirmesi gerekli olan insani bir borçtur, görevdir. Jeolojik yapısı nedeniyle ülkemizin neredeyse her bölgesi aktif fay hattı ile dolu. Bu nedenle yurdun dört bir yanından sık sık deprem haberleri alıyoruz. Birçok kez deprem olacak, önlem alın diye uyarılar yapılmasına rağmen hiçbir önlem alınmadığı ortadadır. Sahada evleri ve altyapıyı güçlendirmek, çevreyi, ekonomiyi afete hazırlamak, ciddi bir deprem hazırlığı yapmak gerekirdi’ dedi.

‘Eğitim riske atılamaz’

‘Yaşadığımız depremde standartlara göre önlem alınmadığını maalesef bir kez daha gördük’ diyen CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Mine İşeri, ‘Diğer önemli bir konu ise; deprem illeri dışında eğitime ara verilmesini uygun bulmuyoruz. Günlük rutinlere bir an önce dönülmesi, çocuk ve gençlerin psikolojilerini olumlu yönde etkileyecek ve kaygıyı azaltacaktır. KYK yurtları bu ülkenin yedek konaklama merkezi değildir. Öğrenciler depremde, salgında, yangında feda edilemez. Eğitim riske atılamaz. Konutlar, oteller depremzedelere tahsis edilmeli, üniversiteler online eğitime geçmemelidir. Üniversiteler sadece eğitim değil, gençlerin yaşam alanıdır. Uzaktan eğitimle eğitimin olmadığını pandemi döneminde gayet açık ve net bir şekilde gördük. Bu mücadelede biz de varız diyerek dayanışma bayrağını eline alıp yağmur, çamur, soğuk demeden çırpınan, inanılmaz yürekli, inanılmaz becerikli, yardımsever milletimize el vermenin tam da zamanıdır. El verelim, yaralarımızı en kısa zamanda saralım. Gün dayanışma ve birlik günüdür’ diyerek konuşmasını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —