Tarih: 19.02.2019 13:34

Çimen, ‘Esnaflar zor durumda’

Facebook Twitter Linked-in

 Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Yönetimi, geçtiğimiz gün parti binasında haftalık toplantısını gerçekleştirdi. Toplantıda konuşma yapan Başkan Çimen, hayat pahalılığına dem vurarak, ‘Vatandaşlar geçinemiyor’ dedi.

‘Tanzim Pazarları sadece neden büyükşehirlerde’

Toplantıda konuşma yapan Başkan Çimen, “Bizler hayat pahalılığını her hafta söylüyoruz. Tencere kaynamıyor diyoruz. Çözüm için buldukları tanzim satışlar var. Bunlar da büyük illerde var ve sadece domates, biber satılıyor. Giderleri başka kişilerin omuzlarına veriyor. Bunu sosyal demokrat belediyelerimiz, çok güzel yapmış durumda. Üretici satamadığı zaman alıyor ve belediye kendisi halka ulaştırıyor. Maalesef küçük yerlerde ve Gölcük’te böyle bir imkan yok. Burada tanzim satış da yok. Tanzim satış, içi boş bir şey. Esnaflar çok zor durumda. Pazarcı esnafı da pazara giden kişiler de memnun değil. Bunun çözümü bu değil. Üretim, giderleri azaltmak, üreticiyi teşvik, mazotun vergisini düşürmek, zirai ilaçları devletin temin etmesi, daha iyi çözüm olacaktır. Üretimden koptuk ve uzaklaşıyoruz. Dışarıya da muhtaç duruma geldik.“İşsizlik oranları korkunç bir şekilde arttı. Fabrikaların teker teker satıldığı, üretimin durduğu için hayat pahalılığı ortaya çıktı. Allah hepimize yardımcı olsun’ dedi.

Komşunun tanınması ve onlara iyilik yapılması hakkında bir projemiz var

Partilerine sahada yaptıkları çalışmalarla destek verdiklerini belirten Başkan Çimen, ‘Bizler CHP İlçe Kadın Kolları olarak sahalardayız, evlerdeyiz, ziyaretlerdeyiz. Komşunun tanınması ve onlara iyilik yapılması hakkında bir projemiz var. Hasta ve yaşlılarımızı ziyaret ediyoruz. Çok güzel bir şekilde çalışmalarımız ilerliyor. Mart’ın sonu bahar olacak. İlçe başkanımız ve belediye başkan adayımız, gecesini gündüze katarak çalışıyorlar. Allah kimsenin emeğini boşa vermesin. Yine de üzerimize düşen ne görev olursa seve seve yaparız” dedi.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —