Tarih: 10.12.2018 13:37

Çimen, ‘Günümüzün kanayan yarası insan hakları ihlalleridir’

Facebook Twitter Linked-in

Çimen, ‘Günümüzün kanayan yarası insan hakları ihlalleridir’

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Kadın Kolları Yönetimi, bugün ilçe binasında düzenlenen haftalık olağan toplantıda, 10 Aralık İnsan Hakları Günü dolayısıyla açıklama yaptı.

 

Toplantıda konuşma yapan CHP İlçe Kadın Kolları Başkanı Türkan Çimen, ‘İnsan hakları Evrensel Bildirgesi’nin 1948’de Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’nda kabul edildiği gün olan 10 Aralık 1948 yılından beri kutlanmaya başlamıştır. Bildirgenin birinci maddesi “bütün insanlar özgür, onur ve haklar bakımından eşit doğarlar” der. Ama bu doğru değildir. İnsanlarımız, en çokta bizim kadınlarımız her konuda kısıtlanmakta, yaşam alanları daraltılmakta, tacize uğramakta ve öldürülmekte ama caydırıcı kanunlar çıkmamaktadır. Bazı insanlar ağızlarında gümüş kaşıkla doğar” tabirinde olduğu gibi eşitlik yoktur. İnsan haklarının özgür yaşanabildiği günlerin özlemiyle 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde barış, demokrasi ve hürriyet olmasını diliyoruz.’

Bugün Gölcük’te yaşanan köpeğin zehirlenmesi konusunda da tepki gösteren Başkan Çimen, ‘Bugün Gölcük’te bir köpeğimiz zehirlendi. Bunu yapan insan olamaz. Hayvanlarımızın en az insanlar kadar yaşam hakları vardır. Allah’ın yarattığı her canlıya saygı duymalıyız” dedi.




Orjinal Habere Git

— HABER SONU —