Tarih: 26.03.2024 11:26

CİNEMRE, ’DÜNYA TİYATRO GÜNÜ… BİZE KUTLU OLSUN O ZAMAN’

Facebook Twitter Linked-in

Sırf Tiyatro ve Fi Sanat Merkezi Genel Koordinatörü Mehmet Cinemre 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü münasebetiyle açıklamalarda bulundu.

‘Onlarca çocuk ve genci bu sanat ile tanıştırdık’

Cinemre,  ‘Bugün Dünya tiyatro günü. Mutluyuz, gururluyuz, onurluyuz, Bütün tiyatro Emekçilerinin bu özel gününü kutluyoruz. Kurumumuz Sırf Tiyatro ile geçen 18 yıllık bir tiyatro serüveni. 1995 de henüz 15 yaşındayken başlayan bir sevda. Farklı gruplarda sahne tozunu alarak bugünlere ulaşabilmek benim için hayal edilemeyecek şeylerdi belki ama hayal ettik inandık, yola inanmışlarla çıktık çünkü. Doğru insanlarla yürüdüğümüz bu yolda şimdi ülkenin her tarafına çocuk ve yetişkin etkinlikleri ile ulaşan bir kurum haline geldik. Onlarca çocuk ve genci bu sanat ile tanıştırdık kötü alışkanlıklardan uzak kalsınlar diye onlara sahne sanatlarını sevdirdik. Sadece tiyatro alanında değil organizasyon alanında da bölgemizde önemli hizmetlerde bulunmaya devam ediyoruz. ‘

‘Lütfen Tiyatro gördüğünüz yerden uzak durmayın’

Cinemre, açıklamasının devamında, ‘Kendi dekor tasarım atölyesi, oda tiyatrosu, kostümhanesi, İki ayrı noktada sanat merkezi, iki ayrı mobil sahne aracı olan, Sürekli üreten kendini yenileyen kurum olarak ne mutlu ki bu mesleği icra ediyoruz. Tabii ki hedeflerimiz bitmedi  ilk günkü heyecanla devam ediyoruz yolumuza. 50 kişilik kadromuz ve Yetiştirdiğimiz yüzlerce öğrencimiz ile sevenlerimizle ve tiyatroseverlerle bir arada olmaya devam edeceğiz.  Bu vesileyle 27 Mart için perdelerimizi ramazan ayı olması nedeniyle de geleneksel orta oyunumuz ‘Damat Adayları’ ile açıyoruz Gölcük Kazıklı Kervansaray’da. Sizleri etkinliklerimize bekleriz. lütfen Tiyatro gördüğünüz yerden uzak durmayın, orada iyilik sevgi heyecan mutluluk vardır. Sizde bizleri yalnız bırakmayın’ dedi.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —