Tarih: 12.05.2020 14:10

Coronavirüs günlerinde bütün gün dışarıdalar BUNLAR ÇOCUK DEĞİL Mİ?

Facebook Twitter Linked-in

Coronavirüs günlerinde bütün gün dışarıdalar

BUNLAR ÇOCUK DEĞİL Mİ?

Tüm dünya gibi mücadele ettiğimiz Coronavirüs’e karşı alınan tedbirler kapsamında 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara  sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Fakat ilçemizde bulunan dilenciler bu yasağa uymayarak kucaklarında çocuklar ile dilenmeye devam ediyor ve çocukların hayatını tehlikeye atıyor.

Hayatlarını tehlikeye atıyorlar

Coronavirüs tedbirleri kapsamında ülkemizde 65 yaş üstü ve 20 yaş altı vatandaşlara sokağa çıkma yasağı getirilmişti. Geçtiğimiz gün 50 günlük ev karantinasından sonra 65 yaş üstü vatandaşlarımıza 4 saatlik izin verilmiş ve dışarı çıkarak yürüyüş yapabilmişlerdi. Yarında 0-14 yaş gurubuna verilen izin ile dışarı çıkabileceklerken, ilçemizde bulunan dilenciler bu kurallara uymayarak kucaklarında çocuklar ile dilenmeye ve çocukların sağlıklarını tehlikeye atmaya devam ediyorlar. Kucaklarında çocuklar ile para dilenen dilencileri gören vatandaşlar bu duruma yetkililerin müdahale etmesi gerektiğini ifade ettiler.

Ekmek parası için sokaklarda

Dilencilerin kucaklarında sokak sokak gezmek zorunda kalan çocukların yanı sıra ekmek parası için sokaklarda karton toplamak zorunda kalan çocuklarda gözlerden kaçmıyor. Karton toplama aracı ile sokak sokak gezerek karton toplayan çocuklar için vatandaşlar yetkililerden çözüm bulunmasını istediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —