Tarih: 29.03.2020 12:24

Cumartesi Pazarı’nda Coronavirüsü önlemi TEZGAHLARI ARALIKLI AÇTILAR

Facebook Twitter Linked-in

Cumartesi Pazarı’nda Coronavirüsü önlemi

TEZGAHLARI ARALIKLI AÇTILAR

Tüm dünya gibi ülkemizin de mücadele ettiği Corona Virüsüne karşı alınan tedbirler kapsamında Değirmendere Merkez Mahallesinde Cumartesi Günleri kurulan semt pazarı tedbirli açıldı.

Çin’in Wuhan kentinde başlayan ve tüm dünyayı etkisi altına alan Corona Virüsü’ne karşı alınan tendirler kapsamında Değirmendere Pazarı aralıklarla açıldı.

Giyim ve zücaciye ürünleri satılan tezgahlar açılmadı

İlçemize bağlı Değirmendere’de Cumartesi günleri kurulan semt pazarı Corona Virüsü tedbirleri kapsamında tedbirli açıldı. Giyim ve zücaciye ürünleri satılan tezgahlar açılmazken sebze ve meyve tezgahları ise belirli aralıklarla açıldı.  Belediyeden yapılan anons ile de semt pazarının 19:00’da toplanacağı duyuruldu. Fakat bazı pazarcılar tezgahlarını daha da erken toplayarak 19:00’u beklemediler.

Şeç-al yasak

Corona Virüsü tedbirleri kapsamında Gölcük Belediyesi’nin aldığı karar doğrultusunda semt pazarlarında ve marketlerin manav reyonlarında uygulanmaya başlayan seç-al yasak kuralı Cumartesi pazarında da bütün tezgahlarda uygulandı. Pazarcılar kendileri seçmek isteyen müşterileri uyarak istedikleri ürünleri kendileri verdi.  

Cumartesi pazarında sebze meyve fiyatları

Patlıcan 3- 5 lira, kapya biber 10 lira, salatalık 6 lira, domates 4- 5 lira, portakal 5 lira, elma 3- 5 lira, çilek 5 lira, yerli muz 7 10 lira, kıvırcık 3 lira, ıspanak 3-5 lira, biber 12 lira, maydanoz 1.5 lira, mantar 6 10 lira, kereviz 4-5 lira, havuç 2.5- 3 lira, taze fasulye 10 lira, patates 2-3.5 lira, soğan 2-3 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —