Tarih: 26.01.2020 14:13

Cumartesi Pazarı’nda fiyatında fiyatlar aldı başını gidiyor

Facebook Twitter Linked-in

İlçemize bağlı Değirmendere’nin en büyük pazarı olan ve Merkez Mahallesi’ne kurulan Cumartesi Semt Pazarı’nda bu hafta fiyatlar yine oldukça yüksekti. Kış aylarını yaşadığımız şu günlerde vatandaşlar fiyatların yüksek oluşuna isyan ederken, pazarcı esnafları da üretimden kaynaklı sıkıntıdan dolayı fiyatların yüksek olduğunu ifade ettiler. 

Patates soğanda bu sene sıkıntı gözükmüyor

Geçtiğimiz yıl yaşanan mavi küf hastalığı nedeniyle fiyatının 7 liraya kadar çıktığı soğanda bu sene bir sıkıntı gözükmüyor. Şu anda fiyatı 2-2 buçuk lira olan soğan fiyatlarının bu şekilde devam etmesi bekleniyor. Patates fiyatları da şu anda 2 ile 3 buçuk lira arası değişirken, patateste de bir sıkıntı yaşanmadığı belirtildi.

Arkadaşları oyun peşinde o pazarda çalışıyor

2019- 2020 eğitim öğretim yılının ilk yarısının tamamlanmasıyla öğrenciler 2 haftalık sömestr tatiline girdi. Yaşıtları dışarıda oyun oynarken 13 yaşında ki Yasin Akdoğan pazarlarda babasına yardım ediyor. Cumartesi pazarını en küçük satıcısı olan Yasin Akdoğan’ın bu davranışı müşteriler tarafından da büyük takdir aldı. Yasin Akdoğan’ın babası Şehmus Akdoğan yaptığı açıklmaada, “ Ben bu mesleği 35 yıldır yapıyorum ve şimdi tatil günlerinde çocuklarıma mesleğimizi öğretiyorum. Oğlum Yasin 13 yaşında ve tatillerde mutlaka gelir bize yardım eder. Okullar tatil olduğu için bu hafta pazar biraz sakin. Okulların tatil olmasıyla birçok müşterimiz memleketlerine, ailelerinin yanına gidince pazar sakin kaldı. Haftaya işlerin daha da hareketleneceğini düşünüyoruz” dedi. 

Cumartesi pazarında sebze meyve fiyatları;

Havuç 2.5 lira, dolmalık biber 8 lira, biber 6 lira, kapya biber 7 lira, patlıcan 7 lira, domates 5 -7 lira,  salatalık 6 lira,  kabak 6 lira,  beyaz lahana tane 5 -7 lira, armut 4 lira,  elma 4 -5 lira, ayva 3.5 lira,  kivi 3- 5 lira,  kereviz 4 -6 lira,  pırasa 3 lira,  brokoli tane 4 -5 lira,  portakal 2 .5 -4 lira,  mandalina 3 -5 lira,  mor üzüm 12 lira,  çilek 15 lira,  sarımsak 40 -70 lira,  ıspanak 4 -6 lira,  tere 1. 5 lira,  roka 1.5 lira,  maydanoz 1.5 lira,  kıvırcık 2 -3 taze soğan 3 lira, yerli muz 8 lira,  deveci armut 5 lira,  karnabahar tane 5 – 7 lira, mor lahana tane 3 lira, turp 3 lira, limon kilo 4 lira,  torba 3 lira, pazı demet 1.5 lira,  greyfurt 2.5 lira, patates 2- 3.5 lira,  soğan 2- 2.5 lira,  pancar 4 lira,  kara lahana demet 2 lira,  Akdeniz kıvırcığı 5 lira, salatalık 7 lira.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —