Tarih: 03.02.2019 13:45

Cumartesi Pazarı’nda fiyatlar aldı başını gidiyor VATANDAŞ NE ALACAĞINI ŞAŞIRDI

Facebook Twitter Linked-in

Cumartesi Pazarı’nda fiyatlar aldı başını gidiyor

VATANDAŞ NE ALACAĞINI ŞAŞIRDI

İlçemize Bağlı Değirmendere’de Merkez Mahallesi’ne kurulan Cumartesi Pazarı’nda bu hafta fiyatlar yine el yakıyordu. Yakın zamanda kapalı Pazar yerine geçecek olan Cumartesi Pazarı en sakin haftalarından birini geçirdi. Pazardan alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar fiyatları görünce ne alacaklarını şaşırdılar.

Erturan, “Bu sene ıspanak ve pırasa gibi  sebzelerin fiyatları bu fiyatların altına inmez”

20 senedir ek iş olarak pazarcılık yaptığını ifade eden Nihat Erturan Pazar piyasasını değerlendirdi. Erturan yaptığı açıklamada, “ Önceden Çarşamba Pazarı için uygun, Cumartesi Pazarı için pahalı derlerdi ama artık fiyatlar dengelendi. Hal’de fiyatlar ne kadar uygun olursa pazarda da fiyatları kadar uygun oluyor. Antalya’da meydana gelen sel ve fırtına özellikle meyve fiyatlarını ciddi derecede etkileyeceğini düşünüyorum. Türkiye’de tarım her geçen yıl giderek düşüyor. Talep var ama ekim yok. Bu da sebze meyve fiyatlarının yüksek olmasına neden oluyor. Ama yinede pazar fiyatları marketlere oranla daha uygun oluyor. Pazarlarda her zaman daha taze sebze meyve bulunur.  Biz öyle haftalık değil her gün taze taze Hal’den ürün alırız.  Bu sene ıspanak ve pırasa gibi  sebzelerin fiyatları bu fiyatların altına inmez ama domates ve salatalık gibi sebzeler havaların ısınması ile mutlaka düşecektir ” dedi.

Cumartesi Pazarı’nda sebze meyve fiyatları

Domates 5 -6 lira,  salatalık 6 lira,   kıl biber 19 lira,   portakal 3 – 4 lira,   mandalina 4 lira,   yerli muz 7 lira,   soğan 5 – 6 lira,   patates 3 – 4 lira,    ıspanak 5 – 8 lira,   maydanoz 1.5 – 2 lira,   dereotu 2 lira,   taze soğan 3.5 – 4 lira,   roka 2 lira,  havuç 3.5 – 4 lira,  kereviz 5 – 6 lira, pırasa 5 – 6 lira,   elma 3 lira,   armut 3.5 lira,   patlıcan 10 lira,   kıvırcık 4 lira,   pazı 2.5 lira,   turp 3 lira,  karnabahar tane 5 lira,   bakla 10 lira,   kivi 2 – 6 lira,   beyaz lahana tane 4 -5- 6 lira, biber 12, dolmalık biber 12




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —