Tarih: 23.03.2019 14:34

Cumartesi Pazarı’nda fiyatlar yüksek olunca PAZARCILAR ETİKET KOYMAYA ÇEKİNİYOR 

Facebook Twitter Linked-in

Cumartesi Pazarı’nda fiyatlar yüksek olunca

PAZARCILAR ETİKET KOYMAYA ÇEKİNİYOR 

İlçemize bağlı Değirmendere’de Merkez Mahallesi’nde kurulan Cumartesi Semt Pazarı’nda fiyatlar bir nebze düşmeye başlasa da sebze meyve fiyatları yine el yakıyor. Pazarda fiyatlar yüksek olunca pazarcı esnafı etiket koymaya çekinir oldu.

Fiyatlar düşmedikçe etiketler geri gelmez

Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi Pazarı’nda bu hafta sebze meyve fiyatları yine el yakıyordu. Bahar aylarını gelmesi ile turfanda sebze meyvelerinde tezgahlarda yerlerini almasıyla daha da renklenen Cumartesi Pazarı yüksek fiyatları ile yine dikkat çekiyordu. Birçok tezgahta fiyat etiketinin olmadığı da gözlerden kaçmadı. Bu konu hakkında açıklama yapan pazarcı esnafı, “ Vatandaşlar fiyatları gördükleri zaman tezgahlara hiç uğramıyorlar bile ama etiket olmadığı zaman fiyatı soruyor ve alacaksa yarım kilo ya da bir kilo alıyor. Diğer türlü tezgaha uğramıyorlar bile. Fiyatlar makul oranda düşmediği sürece pazarda etiket olayı biraz zor olur” dediler.

Toprakçier, “ Patates soğan fiyatlarının düşmesi için yeni mahsulün çıkmasını dört gözle bekliyoruz”

Pazarcı esnaflarından Cumali Toprakçier bu haftaki Cumartesi Pazarını değerlendirdi. Toprakçier yaptığı açıklamada, “Bizde bu meslek dede mesleği. 1976 yılında babam Gölcük Saraylı’ ya yerleşmiş  ve o tarihten beri Gölcük’te Patates soğan satıyoruz.  Önceden üretimi kendimiz yapardık fakat masrafları ağır olunca alıp satmak daha karlı geldi. Patatesimiz Afyon’dan, soğanlar Konya’dan geliyor. Yani biz Türkiye’nin en iyi patates soğanı satıyoruz. Patates soğan fiyatlarının düşmesi için yeni mahsulün çıkmasını dört gözle bekliyoruz. Diğer türlü bu fiyatlar düşmez. Masraflar fazla olduğu için her geçen sene patates soğan eken çiftçi azalıyor.  Yerli üretimin artması ile bu fiyatlar anca düşer.  İthal patates soğan piyasayı biraz rahatlattı ama geçici.  Zaten bu ithal patates soğanları da daha çok marketler alıyor.  Bu nedenle yerli patates soğan almak isteyenlerin semt pazarlarına gelmelerini bekliyoruz. Birde biz marketler gibi poşetlerini para almıyoruz ama yinede vatandaşlar alıştı kendi poşetleriyle geliyor. Bizde ne yapalım getirdikleri kendi poşetleriyle patates soğanlarını veriyoruz” dedi.

Cumartesi Pazarında bu hafta ki sebze meyve fiyatları;

Patates 4- 5 lira, soğan 4 – 5 lira,  çilek 10 -14 lira,  portakal 2.5- 3.5 lira,  domates 5- 6 lira,  salatalık 5- 7 lira,  pazı 2 lira,  turp 2 lira,  kıvırcık 2- 3 lira,  kereviz 7- 8 lira,  ıspanak 5-6 lira,  bezelye 15 lira,  bakla 8- 10 lira,  taze fasulye 25 lira,  elma 3.5 lira,  maydanoz 1 lira,  ayva 3.5 lira,  deveyi armut 5 lira,  çeri domates 7 lira,  pancar 6 lira,  yerli muz 8.5 lira,  göbek marul 4 lira,  nane 1.5 lira, taze soğan 2.5 lira,  havuç 3.5 lira,  karnabahar 4 lira,  pırasa 6 lira,  mantar 8 lira,  İzmir Urla enginar tane 7.5 lira, kivi 4 lira, tere 1.5 lira,  dereotu 1.5 lira,  patlıcan 10 lira,  kabak 6 lira




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —