Tarih: 03.11.2023 12:10

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ford Fabrikası’na konuk oluyor ELEKTRİKLİ FORD CUSTOM’U HATTAN İNDİRECEK

Facebook Twitter Linked-in

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ford Fabrikası’na konuk oluyor

ELEKTRİKLİ FORD CUSTOM’U HATTAN İNDİRECEK

Ford Otosan, elektrikli ticari modeli E-Transit’in ardından Ford Custom elektrikli aracı da piyasaya sürecek. Teknolojik yatırımlarla yenilenen ve kapasitesi artırılan Yeniköy Fabrikası’nda üretilen aracı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan hattan indirecek.

Ali Koç’da katılım sağlayacak

Ford Otosan’ın elektrikli ticari aracı olan Ford Custom modeli, teknolojik yatırımlarla yenilenen ve kapasitesi artırılan Yeniköy Fabrikası’nda hattan indirilecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile hattan indirilecek elektrikli Custom modelinin aynı zamanda benzinli modeli de üretiliyor. Bugün saat 16.00’da Ford Yeniköy Fabrikası’nda yapılacak törene Erdoğan ile birlikte Bakanlar, İlimiz Protokolü ve Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili ve Ford Otosan Yönetim Kurulu Başkanı Ali Koç katılım sağlayacak.

Törenle hattan indirilecek

Ford’un ticari araçlarının üretildiği Ford Otosan Kocaeli Fabrikası’nda Türkiye’nin ilk tam elektrikli ticari aracı olan E-Transit modeli üretilmişti. Elektrikli araç üretimi ile ilgili Ford Otosan’da başlayan dönüşüm çalışmaları ve Yeniköy Fabrikası’nın büyütülmesi ile birlikte yeni bir aşamaya geçildi. Kocaeli’den üretilen ikinci elektrikli ticari araç olan Ford Custom modeli de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılacak törenle hattan indirilecek.

Araçların üretim 6 bin işçi ile yapılıyor

Teknolojisi yenilenen ve kapasitesi artırılan Yeniköy Fabrikası’nda yeni araçların üretimi 6 bin işçi ile yapılıyor. Elektrikli araç üretiminde modellerini geliştiren ve önümüzdeki süreçte Volkswagen firması ile birlikte araç üretimini yine Kocaeli fabrikasında yapacak olan Ford, batarya üretimi için de çalışıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —