Tarih: 20.09.2019 14:12

D-130 yolunda karşıya geçmek isteyen yayalar

Facebook Twitter Linked-in

CANLARINI HİÇE SAYIYOR

İlçemizin en büyük sıkıntılarından biri olan D -130 kara yolu Mobil mevkiinde 50 metre ileride ki yaya yolunu kullanmayan vatandaşlar hem kendi canlarını hem de araç sürücülerini hiçe saymaya devam ediyor.

Bildiğimiz gibi Bursa karayolu geçiş güzergahı içerisinde bulunan ve ilçemizden geçen D-130 karayolunda vatandaşların kurallara uymaması hala devam ediyor, gerek trafik polislerinin gerekse karayollarının onca açıklamasına rağmen vatandaşlar yeni trafik düzenlemesi ile birlikte 50 metre ileriye taşınan yaya yolu geçişini kullanmamaya devam ediyor. Bu durumda da hem kendi canlarını hem de trafikte ki araçları tehlikeye atıyor.

Yeni trafik düzeni ile birlikte Mobil Işıkları’nda ki yaya geçidinin yeri değiştirilmişti. Fakat bazı yayalar kendilerine ait olan yaya geçidi yerine yolun ortasından geçerek resmen canlarını hiçe sayıyorlar. Birçok vatandaş ölümle burun buruna kalıyor ancak yine de bu tehlikeli davranıştan vazgeçmiyor.

Trafik akışını özellikle iş çıkış saatlerinde olumsuz etkiliyor

Emniyet Müdürlüğü Trafik Şube ekipleri vatandaşları uyarmalarına rağmen bazı vatandaşların bu uyarı ve ikazları dikkate almayarak D-130 Karayolu üzerinde yaya geçidi haricinde yoldan karşıya geçmeye ve bu sebeple trafikte olumsuz aksaklıklara sebep olmaktalar. Özellikle ilçemizde Mobil ışıklarında karşıdan karşıya geçişlerde yaya geçidinin kullanılmaması hem trafikte araç sürücülerini tehlikeye atıyor hem de yaya geçidini kullanmayan vatandaşlar için büyük risk oluşturuyor. Geçtiğimiz aylarda yaşanan trafik kazasında yaya geçidini kullanmayan bir vatandaşa araba çarpmış ve hayatını kaybetmişti. Buna rağmen yaya geçidini kullanmayan vatandaşlar yoldan karşıya daha rahat geçebilmek için yolun ortasında ki tel çiti keserek kendilerine yol açtılar.

Trafik ekipleri vatandaşları yaya geçitlerini kullanması konusunda uyarıyor

Kurallara uymaya vatandaşlardan büyük sıkıntı çektiğini belirten araç sürücüleri ise:“ Yaya geçidi olmayan yerden geçerek  birde ışıklara aldırış etmeyen vatandaşlar bizleri zor durumda bırakıyor, araç sürücüsü de yayaya çarpmamak için aracını yavaşlatmak zorunda kalıyor bu da arkadan akıcı gelen trafiğin olumsuz şekilde etkilemesine neden oluyor. Yaya yolunu vatandaşlarımızın önce kendi güvenlikleri sonra da araç güvenlikleri açısından daha dikkatli ve daha duyarlı olmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular. Trafik polisleri ise vatandaşlarımızın yaya olarak D-130 yolunu kullanıp yolun karşısına geçmeye çalışan vatandaşlarımızın yeni trafik düzenlemesi ile yaya geçidinin 50 metre ileride olduğunu hatırlatarak vatandaşlarımızın azami ölçüde kurallara uymasının hem kendileri açısından hem de araç trafiği açısından son derece önemli olduğunu dile getirdiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —