Tarih: 16.05.2021 10:32

Değirmendere Dörtyol Cami Afrika’da yeniden gönülleri fethetti 2 BİN 100 MÜSLÜMAN’A İFTAR VERİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere Dörtyol Cami Afrika’da yeniden gönülleri fethetti

2 BİN 100 MÜSLÜMAN’A İFTAR VERİLDİ

Ramazan ayı’nda Değirmendere Dörtyol Cami İmam Hatibi Mustafa Kuş öncülüğünde ve hayırsever vatandaşların destekleriyle toplanan yardımlar ile Afrika’nın Burkina Faso ve Mali ülkelerinde 7 adet 300 kişilik, toplam 2100 Müslüman’a İftar yemeği verildi. Gölcük’ün adı Değirmendere Dörtyol Cami’nin bu anlamlı ve örnek yardımı vesilesiyle Afrika’da dualarla anılmaya devam etti.

Afrika’dan ülkemize ve Gölcük’e hayır duaları yükseldi

Gölcük Değirmendere Dörtyol Cami İmam Hatibi Mustafa Kuş öncülüğünde hayırsever vatandaşlardan toplanan yardımlar ile Afrika’nın Burkina Faso ve Mali ülkelerinde  7 adet 300 kişilik toplam 2100 Müslüman’a iftarlar vererek Afrika’da yaşayan Müslüman kardeşlerimizin gönlünü fethetti. 

‘Afrika’lı Müslüman kardeşlerimizin her zaman yanındayız’

Konuyla ilgili açıklama yapan Dörtyol Camii İmam Hatibi  Mustafa Kuş, “Değirmendere Dörtyol cami cemaati olarak, Mazlum, mağdur din kardeşlerimiz olan Burkina Faso ve Mali’de 7 adet 300 kişilik toplam 2100 Müslüman kardeşimize  iftarlar vererek Peygamberimiz Hz. Muhammed Mustafa (SAV) ‘in  şu hadisini hayata geçirdik  “Kim bir oruçluyu iftar ettirirse, oruçlu kadar sevap kazanır. Oruçlunun sevabından da hiçbir şey eksilmez.” (Tirmizî, Savm 82). Buradaki din kardeşlerimizin sofralarında  olmaya çalıştık.Kıtlığın, yokluğun ve susuzluğun diyarı olan Burkina ,Faso ve Mali’de daha evvel açtırdığımız su  kuyuları ile yine onların yanında olduğumuzu Değirmendere Dörtyol Camii cemaati olarak hissettirmeye çalıştıysak ne mutlu bizlere.Rabbim yardımcı olan kardeşlerimizden razı olsun. İnşallah Kurban bayramı öncesi de kurban yardımlarımızla da yine yanlarında olduğumuzu göstereceğiz.” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —