Tarih: 21.08.2022 13:16

Değirmendere DownCafe’de 100’e yakın öğrenciye ÜCRETSİZ SEVGİ İZİ YAPILDI

Facebook Twitter Linked-in

Özel gereksinimi olan bireylerin kaydının tutulduğu, güvenliklerinin sağlandığı bir proje olan Sevgi izi, geçtiğimiz gün Değirmendere DownCafe’de 100’e yakın öğrenciye ücretsiz olarak yapıldı.

Özel gereksinimi olan bireylerin vücutlarına dövme olarak yazılan ve her bireye farklı bir sayı verilerek sisteme kaydedilen sevgi izi projesi geçtiğimiz günlerde Değirmendere DownCafe’de gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinlikte 100’e yakın bireye ücretsiz olarak sevgi izi dövmesi yapıldı.

Sevgi izi yapılan bireylerin yanından ayrılmayarak hepsine ayrı ayrı destek oldu

Düzenlenen sevgi izi etkinliğine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı Çetin Seymen, +1 Farkla GölcükDown Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz, Marmara Depremzedeler Derneği Üyeleri,  öğrenciler ve veliler katıldı. Başkan Abanoz Sevgi izi yapılan bireylerin yanından ayrılmayarak hepsine ayrı ayrı destek oldu

Başkan Abanoz teşekkür etti

Gerçekleştirdikleri etkinlik hakkında bilgi veren  + Farkla Gölcük Down Sendromlular Dernek Başkanı Belgin Abanoz “Yaklaşık 100 özel öğrenci ve özel yetişkine sevgi izlerimiz yapıldı. Etkinliğimize katılım sağlayan Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer’ e, AK Parti İlçe Başkanımız Çetin Seymen’e katılımlarından ötürü teşekkürlerimizi sunarız”dedi.

“ Sevgi izi uygulaması ile evlatlarımızın geleceğini teminat alınması yönünde çalışma yaptık”

Başkan Abanoz konuşmasının devamında “ATV ekranlarında yayımlanan “Müge Anlı ile Tatlı Sert” programının sunucusu Müge Anlı, kaybolma ihtimali olanlar kişiler için  hazırladığı “Sevgi izi” projesi gerçekten çok yararlı bir projedir. Yıllardır kayıpların bulunması için öncülük eden ve bugüne kadar 1452 kayıp şahsın yakınlarıyla buluşmasını sağlayan Anlı’nın öncülük ettiği  Sevgi İzi adlı proje sayesinde zihinsel engelli, alzheimer ve benzeri rahatsızlıkları bulunan ve kaybolma ihtimalleri yüksek olan kişilere daha çabuk ulaşılması sağlanıyor. Projeye göre, kaybolma ihtimali yüksek olan kişilerin koluna Sevgi İzi’ni belirten bir rakam işleniyor. Bu rakamla www.benibuldular. com’a kayıt yaptırılıyor. Kişi kaybolduğunda kolundaki bu Sevgi İzi’ni görenlerin bu siteye bildirmeleri halinde yakınlarına hemen ulaşılması sağlanıyor. Bizde  + Farkla Gölcük Down Sendromlular Derneği olarak  “Sevgi izi” uygulaması ile evlatlarımızın geleceğini teminat alınması yönünde çalışma yaptık. Dövmelerimizi Dark Side 262 TattooStudio sahibi Mehmet Öner Yıldırım ücretsiz olarak yaptı kendisine ayrıca çok teşekkür etmek istiyorum. Bu uygulama için bize başvuran, destek veren herkese minnettarız”dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —