Tarih: 29.09.2023 13:29

Değirmendere fındığı sezonu bitti, tezgahlar toplandı

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere’nin sembolü haline gelen Değirmendere Fındığı sezonunun bitmesinin ardından yol kenarlarında kurulu olan satış tezgahları toplandı. Geleneğin önümüzdeki yılda devam etmesi bekleniyor.

Taze tüketilmesi gerekiyor

Yağ oranı düşük olduğu için taze tüketilmesi gereken Değirmendere Fındığı her yıl olduğu gibi bu yılda Temmuz ayı itibariyle yol kenarına ve sahil kenarına açılan stantları ile satışa sunulmuştu. Yaz boyunca yol kenarında satışı yapılan Değirmendere Fındığının sezonun bitmesiyle tezgahlar toplandı. Değirmendere Fındığı satıcıları bu sene bekledikleri gibi geçmediğini, satışların çok düşük olduğunu da sözlerine eklediler.

Sezondan bekledikleri satışı alamadılar

Yaz boyunca yol kenarlarında görmeye alıştığımız fındık satıcıları Değirmendere fındığı üretiminin giderek azalması ve bu nedenle bu sene fiyatların oldukça yüksek olduğunu ifade ettiler. Tüm bunlara  rağmen her sene bu geleneği sürdürmeye devam eden fındık satıcıları inşaat sektörünün hızla büyümesi fındık bahçelerinin de yok olmasına neden olduğunu ifade ettiler. Vatandaşlar bu durum karşısında “Değirmenderemizin sembolü haline gelen fındığın yıllar geçtikçe yok olduğunu görmek bizi çok üzüyor. Umarız bu duruma bir an önce çözüm bulunur ve Değirmendere Fındığına sahip çıkılır” diyerek duygularını ifade etti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —