Tarih: 26.09.2021 09:50

Değirmendere Pazarı bu hafta da yoğun ilgi gördü

Facebook Twitter Linked-in

İlçemize bağlı Değirmendere’nin en büyük semt pazarı olan Cumartesi pazarı bu haftada yoğun ilgi gördü. Taze sebze ve meyveleri almak için semt pazarlarına giden vatandaşlar özellikle akşam saatlerin tercih ediyorlar. Semt pazarları akşam saatlerine fiyatların düşmesi nedeniyle daha çok ilgi görüyor.

Asıl yoğunluk akşam saatlerinde yaşanıyor

İlçemizde birçok mahallede farkı günlerde semt pazarı kurulmakta. Bu pazarlardan biri olan Değirmendere Cumartesi Pazarı gün boyu oldukça yoğun olurken asıl yoğunluğu akşam saatlerinde yaşıyor. Birçok esnaf tezgahında ki sebze ve meyvenin kalmasını istemediği için akşam saatlerinde fiyat düşüşüne geçiyorlar. Birçok esnafın uyguladığı bu durum nedeniyle özellikle dar gelirli aileler semt pazarlarına akşam saatlerinde gitmeyi tercih ediyorlar.

“Devir ekonomi ve hesap devri”

Semt pazarlarında yapılan bu uygulama hem vatandaşları hem de pazarcı esnafını mutlu ediyor. akşam saatlerinde daha uygun fiyata alışveriş yaptıkları için mutlu olduklarını ifade eden vatandaşlar, “ Semt pazarlarında sabah saatleri ile akşam saatleri arasında mutlaka fiyat farkı oluyor. Aynı sebze meyveyi daha uygun fiyata almak varken neden daha fazla para verelim. Çoğu pazarcı tezgahında az bir ürün kaldığı zaman hepsini al şu kadar versen yeter diyebiliyorlar. Devir ekonomi ve hesap devri. Bizlerde bu sayede hesabımızı koruyoruz. Hem pazarcılarda tezgahlarındaki ürünleri bitirdikleri için mutlu oluyorlar” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —