Tarih: 19.11.2023 14:49

Değirmendere Sahili’nde deniz taştı SAHİLİ VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI (VİDEOLU HABER)

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere Sahili’nde deniz taştı

SAHİLİ VE İŞ YERLERİNİ SU BASTI

Kocaeli genelinde etkili olan fırtına, sahil kesiminde de olumsuzluklara yol açtı. Değirmendere Sahili’nde deniz seviyesinin yükselmesi nedeniyle sahil sular altında kalırken, sahil kenarındaki iş yerlerini su bastı.

İş yerleri sular altında kaldı

Cumartesi akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan Kuvvetli sağanak yağış ve Fırtına Değirmendere Sahili’ni olumsuz etkiledi. Değirmendere sahil kesiminde lodos nedeniyle yükselen deniz seviyesi ve dev dalgalarla birlikte deniz karaya taştı. Denizin taşmasıyla birlikte Değirmendere Sahil kenarında bulunan ev ve işyerlerini su bastı.

Değirmendere İskelesi sular altında kaldı

Yaşanan kuvvetli sağanak ve Fırtınanın etkisiyle Değirmendere Vapur İskelesi sular altında kalırken, iskelenin yanında Gölcük Belediyesi tarafından yapılan “Değirmendere” panosu yerinden sökülerek sürüklendi. Denizin taşmasıyla iş yerlerinde oluşan su baskınları için vatandaşların ihbarı üzerine olay yerlerine giden itfaiye ve belediye ekipleri, su baskınlarına müdahalelerde bulunuyor.

Esnaflar kendi çabalarıyla işyerlerindeki suları boşaltmaya çalıştı

Fırtına nedeniyle işyerlerinde meydana gelen su baskınlarında 50 santimetrenin altında olan su baskınlarına İtfaiye’nin müdahale etmemesi nedeniyle  esnaflar kendi çabalarıyla iş yerlerindeki suları boşaltmaya çalışıyor. Değirmendere Sahili’nde faaliyet gösteren Just You Accessories’in sahibi Burak  Ünle, geceden beri iş yerine basan sular ile kendilerinin mücadele ettiklerini ifade ederek, “İtfaiye’yi aradık ve iş yerinde kaç santim su olduğunu sordular. 47 santim su vardı ve bizlere 50 santim su baskının altında müdahale edemediklerini belittiler. 3 santim yüzünden iş yerimdeki suları kendi çabalarımla boşaltmaya çalışıyorum.  Bütün sahil sular altında. Biz iş yerimizdeki suları boşalttıkça sular geri geliyor” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —