Tarih: 25.11.2019 11:14

Değirmendere Sanat Gençlik ve Spor Kulübü HALK OYUNLARI DERSLERİ BAŞLADI

Facebook Twitter Linked-in

İlçemize bağlı Değirmendere’de 28 Ekim 2016 yılında kurulan ve sergiledikleri halk oyunları gösterileri ile büyük beğeni alan Değirmendere Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Halk oyunları derslerine başladılar.

Ekip bu sene dönem sonu gecelerinde Sirtaki oyununu sergilemeye hazırlanıyor

Değirmendere Sanat Gençlik ve Spor Kulübü Kurucusu ve aynı zamanda eğitmeni olan Ceyhun Köroğlu ve Kortaç Ulubir tarafından verilen Halk oyunları eğitimlerinde yaklaşık 50 üye  İzmir, Artvin, Trabzon, Rize, Kırklareli, Gaziantep yörelerine ait Halk Oyunları eğitimi alıyor. Her yıl dönem sonunda gerçekleştirdikleri gecede folklorcular oyunlarını sergileyecekler. Ekip bu sene dönem sonu gecelerinde Sirtaki oyununu sergilemeye hazırlanıyor.

Her yıl yapılan çalışmalar, dönem sonunda yapılan gecede sergilenmekte

Kurulduğu günden beri üye sayısını arttıran ve yoğun bir ilgi gören  Değirmendere Sanat Gençlik ve Spor Kulübü bu dönemde çalışmalarına başladı. Oldukça yoğun geçen eğitimlerde yaklaşık 50 üye folklor eğitmenleri Ceyhun Köroğlu ve Kortaç Ulubir tarafından İzmir, Artvin, Trabzon, Rize, Kırklareli, Gaziantep yörelerine ait Halk Oyunları eğitimi alıyorlar.  Her yıl yapılan çalışmalar, dönem sonunda yapılan gecede sergilenmekte. Ekip bu sene sirtaki oyununu dönem sonu yapılan gecede sergilemek için oldukça titiz bir şekilde çalışıyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —