Tarih: 18.03.2019 14:57

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri ÇANAKKALE ZAFERİNİ COŞKUYLA KUTLADI

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu öğrencileri

ÇANAKKALE ZAFERİNİ COŞKUYLA KUTLADI

Cumhuriyet tarihimizin en büyük zaferlerinden olan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü, ilçemizin başarılı okullarından Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nda düzenlenen tören ile kutlandı.

Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu Türkçe Öğretmenleri Çiğdem Öztürk ve Ebru Akgün tarafından hazırlanan 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıldönümü kutlama programına okul öğretmenleri, öğrenciler ve veliler katılım sağladı. Düzenlenen program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunması ile başladı.
Demir, “18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir”
Ardından 5/H sınıfından Ece Demir günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi. Ece Demir yaptığı konuşmasında, “ Değerli Öğretmenlerim, Sevgili Arkadaşlar Bu gün burada Çanakkale Zaferi’nin 104. Yıl Dönümü’nü kutlamak ve bu vatan uğruna canlarını veren kahraman şehitlerimizi anmak için toplanmış bulunmaktayız. 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, yakın tarihimizin en önemli dönüm noktalarından birisidir. Mehmet Akif’in “Kimi hindu, kimi yamyam” dediği düşmanlar gemilerine binip Çanakkale Boğazı önlerine geldiler. Amaçları Türkleri geldikleri yer olan Orta Asya’ya geri sürmekti. Aylarca süren çetin savaş sonunda düşmanlar yenilmişlerdi. Kahraman Mehmetçik vermiş olduğu mesaj ile ”Çanakkale Geçilmez” diyordu. Bu zafer bütün dünyaya göstermiştir ki, ne kadar top ve tüfeğe sahip olsalar da, Türk Milleti’ni vatanından söküp atmak mümkün değildir. Bizler Türk çocukları olarak, vatanını savunmak için top ve tüfekten daha çok, zafere inanmanın önemini anlamış bulunmaktayız. Bu güzel vatanın üzerinde kötü emelleri olan düşmanlar, eskiden olduğu gibi bu gün de, yarın da boş durmayacaklar. Bizler de her zaman bu yurdu canımızla, kanımızla korumaya devam edeceğiz. Çanakkale’de kazanılan bu zaferden sonra, yeniden ayağa kalkan Türk Milleti, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları önderliğinde, Kurtuluş Savaşı’nı kazanarak tarihteki saygın yerini almıştır. Vatan Uğruna canlarını feda ederek, bu güzel yurdu bizlere emanet eden Aziz Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyor, Ruhları Şad olsun diyoruz” dedi.

Günün anlam ve önemine uygun şiirleri okundu

Ardından okul öğrencilerinden 5/H sınıfı öğrencilerinden Damla Gergöy, Elif Naz Ergeçen, Erva Yerli, Ecren İlke Gümüşbaş, Elif Naz Kaya, Alara Keskin, Ayşe Sultan Arifoğlu, Azra Rengin Pur, Tugay Baha Alpaydın, Sude Naz Çelik, Bünyamin Türkyılmaz, Batuhan Taha Erdem, Semih Demir, Öykü Kocavelioğlu ve Nisanur Şan günün anlam ve önemine uygun şiirleri okudular. Program daha sonra okulun 5/C sınıfı öğrencilerinin 18 Mart oratoryosunu okumaları ile devam etti.

İşaret dili ile İstiklal Marşı okundu

Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu’nda düzenlenen 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıldönümü kutlama programının sonunda KO-MEK İşaret Dili Eğitmeni Gözde Karaal ve kursiyerleri tarafından İstiklal Marşı işaret dili ile okundu ve öğrenciler sesli olarak eşlik etti. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından öğrencilerden büyük alkış aldı ve program sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —