Tarih: 09.08.2021 12:38

Değirmendere Yalı Cami’nin elektrikleri kesik CEMAAT, ‘NE OLACAK HALİMİZ’

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere’nin ilk Camilerinden olan Yalı Camii tabir-i caizse kaderine terk edilmiş durumda. Değirmendere Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, gazetemize yaptığı açıklamada Caminin 2019 yılından kalan 3 aylık borcu yüzünden elektriklerin kesik olduğunu belirterek, ‘Bu süreçte Müftülük’ten Kaymakamlığa her yere derdimizi ilettik ama ne yazık ki olumlu cevap alamadık. Camimiz elektriksiz bırakılmasın. Allah’ın evine sahip çıkılsın’ dedi.

19 bin liralık borç ödenemediğinden ötürü 25 bine çıktı

Değirmendere Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, gazetemize yaptığı açıklamada, ‘Değirmendere Yalı Camimiz ne yazık ki 1 yıldır elektriksiz. Şu anda bizde gözüken borç 3 aylık. SEDAŞ’tan Camimize 17 bin 791 lira fatura gönderilmiş. Bu borç günümüze kadar ödenmediğinden ötürü gecikme zammıyla birlikte 25 bin liraya tekamül ediyor. Camimiz de biliyorsunuz ki klima ve ısıtma giderleri derneğimiz tarafından karşılanırken, Cami aydınlatması 250 liraya kadar Müftülük tarafından ödeniyor. Cemaatimiz geçtiğimiz kış elektriğimiz olmadığı için soğukta namaz kıldı. Bu da cemaat sayımızı olumsuz etkiliyor. Camimizin hiç bir yan geliri yok’ dedi.

‘Yönetimimiz yok sayılıyor’

Başkan Eray, sözlerinin devamında, ‘Ben ve yönetimim görevimi 2021 yılının Mart ayında devraldık ve bu borçla karşı karşıya kaldık. Bu borcun ödenebilmesi için ilk önce İlçe Müftülüğü’ne müracaat ettim. Rahmetli İlyas Öztel hocamız bize yardım edeceğini vaat etmişti. Rahmetlinin ömrü yetmedi. Allah mekanını cennet eylesin. Sonrasında ilçemize yeni atanan Müftümüz Emin Bayram’ı ziyaret ettim. Dertlerimizi anlattım. ‘Ben bu işin üstesinden gelemem’ dedi. Bende ‘Müsaade edin, İl Müftümüze gidip derdimi anlatacağım’ dedim. Bana ‘Gidebilirsin’ dedi. Daha sonra İl Müftüsü’ne gittim, durumu anlattım. O da İl Müftü Yardımcısı İhsan Bey’e beni havale etti. O da durumumu dinledikten sonra bana ‘tamam’ dedi. Sonrasında verdiğimiz müracaat dosyamız Gölcük Müftülüğü’ne gönderilmiş. Gölcük Müftülüğü’nden randevu talep ediyoruz, bize geri dönüş yok, dilekçe veriyoruz bir türlü randevu vermiyorlar.. Yani yönetimimiz yok sayılıyor.’

‘Hiçbir makama derdimizi anlatamadık’

Eray, ‘Bizler Camimize gelin diyoruz, ne yazık ki buna da cevap alamıyoruz. En sonunda Kaymakamımıza 2 dilekçe verdim. Oradan da geri dönüş alamadık. CİMER’e müracaat ettim, bize teşekkür ettiler. Oradan da herhangi bir gelişme yaşanmadı. Bugün Camimize Müftülüğün ödemesi gereken aydınlatma borcumuzdan ötürü SEDAŞ’tan ekipler geldi. Bin bir rica ile aydınlatmamızı kestirmedik. SEDAŞ yetkilisi bugün ödemek koşulu ile aydınlatmamızı kesmedi. Biz ne yapacağımızı şaşırdık. Bizim elektriğimiz yok Varna’daki Camiye yardım toplanıyor’ dedi.

‘İmkanlarımız çok kısıtlı, elektrik borcumuzun ödenmesini istiyoruz’

Değirmendere Yalı Cami Yaşatma ve Güzelleştirme Derneği Başkanı İsmail Eray, son olarak, ‘Müftülüğümüzden, Kaymakamlığımızdan ve yetkililerden tek ricamız Yüce Allah’ın evini bu şekilde mazlum bırakmasınlar. Gelip yerinde incelesinler. Eksiklerimizi görsünler. Bizler Değirmendere Yalı Camimizin elektrik borcunun ödenmesini istiyoruz. Bu kış ayında da Cemaatimiz soğukta ibadetlerini yerini getirmesin. Ayrıca son olarak Camimize kadınlar ve erkekler aynı yerden giriyor. Tuvalette de aynı durum söz konusu. Kadın kardeşlerimiz bu durumdan ötürü bizleri suçluyor ama ne yazık ki bu durum yapılış hatasından kaynaklanıyor. Kısıtlı kaynaklarımızdan ötürü bu durumu düzeltemiyoruz. Umarız Camimize gerekli destekler verilir ve bu sorunlar çözülür ’ diyerek isteklerini belirtti.

Haber: Arif ÖZTOK




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —