Tarih: 06.09.2023 14:15

Değirmendere Yalı Evleri her mevsim ayrı güzel HUZURU ARAYANLARIN ORTAK ADRESİ

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere Yalı Evleri her mevsim ayrı güzel

HUZURU ARAYANLARIN ORTAK ADRESİ

Gölcük Belediyesi tarafından geçtiğimiz yıllarda hayata geçirilen ve GÖLAŞ İştirakinde hizmet veren Tarihi Yalı Evleri her mevsim ayrı güzel.  Aslına uygun şekilde yeniden yapılan Tarihi Yalı Evleri hem yöre halkından hem de çevre ilçelerden gelen konuklarını ağırlamaya devam ediyor. Yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Tarihi Yalı Evleri turizme de büyük katkı sağlıyor.

İlçemiz turizmine önemli katkı

Gölcük Değirmendere Sahili’nde aslına uygun olarak yeniden yapılan Tarihi Yalı Evleri, ilçenin çekim merkezi olurken, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Gölcük Değirmendere Yalı Evleri, `Tarih koridoru´ projesi kapsamında restore edilerek yeniden gün yüzüne çıkarıldı. Kültür ve Tabiat Varlıkları Kurulu tarafından alınan onayın ardından aslına uygun olarak restore edilen 12 bina ve cami eski görüntüsünden kurtarılarak, sosyal yaşam alanı haline getirildi. Restore edilen binaların, restoran, kafe, butik otel, sanat galerisi, seramik atölyesi gibi sosyal ve kültürel etkinliklere de ev sahipliği yapan Yalı Evleri misafirlerini ağırlamaya devam ediyor.

Bölgemizin Çekim Merkezi

Tarihin ve kültürün bir arada yaşatıldığı bir mekan olan Değirmendere Yalı Evleri Değirmendere sahilinin hemen yanı başında bulunuyor. Otelde kaldığınız zaman denizi seyretme imkanınız bulunuyor. ‘Güneşin en güzel battığı yer neresi’ diye soranlara ‘Burasıdır’ diye cevap verilen Yalı Evleri güzelliği ile ilçemiz turizmine büyük katkı sağlıyor. Restoran ve kafe kısmında alanında uzman şeflerin leziz menüleri ile Yalı Evleri konuklarını ağırlamayı bekliyor.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —