Tarih: 18.08.2022 13:25

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, EŞİ VE DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA DAĞITTI

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim,

EŞİ VE DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA DAĞITTI

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim 23 sene önce yaşadığımız ve asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde kaybettiği eşi Rasim Zaim ve deprem şehitleri için Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda lokma dağıttı.

Yoğun ilgi gördü

Türkiye tarihinin en büyük depremlerinden olan 18 Bin’in üzerinde vatandaşın hayatını kaybettiği 17 Ağustos Gölcük depreminin üzerinden tam 23 sene geçti. 17 Ağustos Depremi’nde eşini kaybeden Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, eşi Rasim Zaim ve tüm deprem şehitleri için Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda lokma dağıttı. Lokma dağıtma etkinliğine Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de katılım gösterirken, Değirmendere Halkı lokma dağıtımına yoğun ilgi gösterdi. Muhtar Zaim’i bu anlamlı günündeailesi, dostları ve birçok vatandaş yalnız bırakmazken, dostları Zaim’e “Allah kabul etsin” demeyi ihmal etmediler.

Zaim, “Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin”

Lokma dağıtımının ardından Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim yaptığı açıklamada, “Her yıl geleneksel olarak depremde kaybettiğimiz değerlerimiz olan başta kıymetli eşim Rasim Zaim olmak üzere tüm deprem şehitlerimiz için bu sene de geleneği bozmadık ve lokmamızı döktük.  Ölene kadar da böyle devam edecek. Allah kabul etsin. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

 Sezer, “Depremden ders almalı ve ona göre önlem almalıyız”

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, örnek davranıştan dolayı Zaim’e teşekkür etti. Başkan Sezer ” Allah depremde yakınlarını kaybeden herkese sabırlar versin ve bir daha o günleri yaşamayalım. Depremden ders almalı ve ona göre önlem almalıyız” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —