Tarih: 27.05.2022 13:49

Değirmendere’de 6 bin balık denizle buluşuyor BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK PROJE

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere’de 6 bin balık denizle buluşuyor

BÜYÜKŞEHİR’DEN ÖRNEK PROJE

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin İzmit Körfezi’ni Balıklandırma Projesi sürüyor. Şimdiye kadar dört farklı zaman dilimi ve farklı yerlerden 24 bin levrek, çupra ve levrek balığı yavrusu denizle buluşmuştu. Bugün saat 10.30’da Değirmendere Sahilinde yapılacak törenle 6 bin balık yavrusu daha İzmit Körfezi’ne bırakılacak.

Proje 2017 yılında hayata geçirilmişti

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi çevre bilincinin ve farkındalığın arttırılması ve mevcut balık tür ve çeşitliliğinin zenginleştirilmesi, biyolojik çeşitliliğin korunarak sürdürülebilir kılınması, bölgenin ekonomik gelişmesi, balıkçılığa katkı sağlanması amacıyla 2017 yılında Körfez’de balıklandırma projesini hayata geçirmişti.

Bugün saat 10.30’da 6 bin balık denizle buluşacak

Son yıllarda Marmara Denizi’nde azalan balık çeşitleri ile mücadele kapsamında hayata geçirilen İzmit Körfezi Balıklandırma Projesi kapsamında bugün 5.etap balıklar denize bırakılacak. Saat 10.30’da Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak olan programla 6 bin balık daha Değirmendere Sahili’nden denizle buluşacak. Gerçekleştirilen proje ile denizde balık popülasyonu geçtiğimiz yıllara oranla daha da artmış durumda.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —