Tarih: 11.07.2019 12:08

Değirmendere’de bu manzara ne zaman değişecek?

Facebook Twitter Linked-in

İlçemize bağlı Değirmendere’nin en büyük problemlerinden bir hiç şüphesiz sokaklara atılan evsel atıklar oluyor. Gelişi güzel yol kenarlarına atılan evsel atıklara karşı duyarlı vatandaşlar kalıcı çözüm istiyor.

Değirmendere’ye hiç yıkışmıyor

Son zamanlarda özellikle Değirmendere’nin cadde ve sokaklarında sıkça gözlere çarpan evsel atıklar Değirmenderelileri vatandaşlara “Artık yeter” dedirtti. İlçemizin şirin beldesi olan Değirmendere, son yıllarda sokaklara bilinçsizce atılan evsel atıklar ile mücadele ediyor. Gölcük Belediyesi’nin uyarıları ve önlemlerine rağmen birçok duyarsız vatandaş evlerinde artık kullanmadığı eşyaları cadde ve sokaklara atmaya devam ediyor. Belirli günlerde alınan evsel atıklar bazen günlerce cadde ve sokaklarda durabiliyor.

Kalıcı bir çözüm bulunması isteniyor

Gölcük Belediyesi’nin defalarca uyarılarda bulunmasına rağmen bazı duyarsız vatandaşlar cadde üzerinde bulunan  çöp konteynırlarının yanlarına evlerinde kullanmadıkları eşyalarını  bırakmaya devam ediyor. Belediye ekipleri belli günlerde geldikleri için o güne kadar atılan evsel atıklar çöp konteynırlarının kenarlarında alınmayı bekliyor. Yol kenarlarına atılan evsel atıklar bir de hurda toplayıcılarının işlerine yarayan bir şey var mı diye karıştırmaları  sonucu ortaya daha da kötü manzaraların çıkmasına sebebiyet veriyor. Çevredeki vatandaşlar da  bu durumdan oldukça şikayetçi olduklarını dile getirdiler. Vatandaşlar, “ Değirmendere’de kafamızı nereye çevirsek bir koltuk takımı veya evsel atık ile karşılaşıyoruz. Artık bu durum bizim de canımızı sıktı. Millet evini yeniliyor pisliğini bütün mahalle yaşıyoruz. Bu olacak iş değil. Biz bu işi yapanların belirlenip çevreye verdikleri zarardan dolayı ceza kesilmesini istiyoruz ki belki diğer kişilere örnek olur da bu şekilde evlerinde kullanmadıkları eşyaları gelipte buralara atmazlar” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —