Tarih: 17.08.2018 13:56

Değirmendere’nin çok sevilen Muhtarı Nuran Zaim, DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA DÖKTÜRDÜ

Facebook Twitter Linked-in

Değirmendere’nin çok sevilen Muhtarı Nuran Zaim,

DEPREM ŞEHİTLERİ İÇİN LOKMA DÖKTÜRDÜ

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim Kasaphan Steak House’nin  sahibi Ümmiye Köyü Muhtarı Mesut Kanpara ile birlikte  19 yıl önce yaşadığımız 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden eşi Rasim Zaim ve tüm Deprem Şehitlerinin ruhuna Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda lokma dağıttı.

Muhtar Zaim’den yine örnek hareket

Gerçekleştirdiği sosyal soromluluk projeleri ile adından sık sık söz ettiren  Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim 19 yıl önce yaşadığımız ve asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos Gölcük Depreminde hayatını kaybeden eşi Rasim Zaim ve tüm deprem şehitlerinin ruhuna Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Kasaphan Steak House’nin  sahibi Ümmiye Köyü Muhtarı Mesut Kanpara ile birlikte   vatandaşlara lokma dağıttı. Değirmendereli vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği lokma dağıtımında Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’i ailesi, dostları ve birçok vatandaş yalnız bırakmazken, Muhtar Zaim vatandaşların hayır dualarını aldı.

Muhtar Zaim,” Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız”

Lokma dağıtımının ardından Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim, ” Her yıl geleneksel olarak depremde kaybettiğimiz değerlerimiz olan başta kıymetli eşim Rasim Zaim olmak üzere tüm deprem şehitlerimiz için bu sene de geleneği bozmadık ve lokmamızı döktük. Bu sene muhtarım Mesut Kanpara ile birlikte 17 Ağustos şehitlerimiz için lokma döktürdük. Ölene kadar da böyle devam edecek. Allah kabul etsin. Allah bütün şehitlerimizin mekanını cennet eylesin. Unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız” dedi.

Korkmaz, “Deprem sonrası ailelerin ve işyerlerinin bir buluşma noktası olmalı”

Değirmendere Yalı Mahallesi Muhtarı Nuran Zaim’in lokma döktürmesine katılan Kızılay Gölcük Şube Başkanı Aylin Korkmaz düşüncelerini dile getirdi. Korkmaz, “ Bizim için gerçekten acı bir gün. Ağustos ayı geldiği zaman hep bugünü hatırlıyoruz. Ben deprem sonrası birçok vatandaşın yaptığı gibi kaçmadım ve hiç Gölcük’ten ayrılmadım. Her zaman Gölcük için bir şeyler yapmak için çalıştım. Allah depremde yakınlarını kaybeden herkese sabırlar versin ve bir daha o günleri yaşamayalım. Depremden ders almalı ve ona göre önlem almalıyız. Şu anda baktığımız zaman Gölcük’ün depremde hazır olmadığını görüyorum. En basitinden deprem sonrası ailelerin ve işyerlerinin bir buluşma noktası olmalı” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —