Tarih: 14.02.2023 14:25

Deprem bölgesinde bebek ve çocuklar için kıyafet diktiler GÜZEL YÜREKLER SEFERBER OLDU

Facebook Twitter Linked-in

Deprem bölgesinde bebek ve çocuklar için kıyafet diktiler

GÜZEL YÜREKLER SEFERBER OLDU

Gölcük Halk eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü depremzedelerin bu zor günlerinde yanlarında olabilmek için okul, öğrenci, veliler ve tüm kamu kurumlarıyla adeta seferber oldu.

Kahramanmaraş’ta yaşanan ve 10 ilimizi etkileyen büyük depremler ciğerimizi yaktı. Bu büyük depremlerde 31 bin 643 vatandaşımız hayatını kaybederken, 80 bin 278 vatandaşımız yaralandı. Depremin acısını çok iyi bilen Gölcük halkı da bir olarak depremzede kardeşinin yanında oldu. Gölcük Halk Eğitim Merkezi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde ilçemizdeki okullarda; öğrenciler, veliler ve tüm kamu kurumları deprem bölgesindeki bebekler ve çocuklar için kıyafet dikerek, bölgeye gönderiyor.

Üretilen kıyafetler Deprem Bölgesine gönderiliyor

Deprem bölgesine yardım gönderebilmek için ilçe Milli Eğitim Halk Eğitim Merkez, koordineli olarak çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda dışarıdan alınan ürünlerle Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü’nde özellikle bebekler ve çocuklar için yeni kıyafetler üretiliyor. Üretilen kıyafetler deprem bölgesine gönderilmek üzere Gölcük Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma Müdürlüğü’ne teslim edildi.

‘Tek yürek olduk’

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ‘Kahramanmaraş Merkezli yaşanan depremde 10 ilimiz çok ağır etkilendi. Çok üzücü bir olay yaşamaktayız. Depremin acısını çok iyi bilen Gölcüklü hemşehrilerimiz bu konuda üzerine düşen görevini layıkıyla yerine getiriyor. Depremzede kardeşlerimize destek vermek için gece gündüz çalışmaktayız.  Öğrencilerimiz öğretmenlerimiz, velilerimiz sivil toplum kuruluşlarımızla birlikte tek yürek olarak gerekli yardımları topluyoruz. Deprem bölgesinde ağır kış koşullarından olumsuz etkilenen çocuklar ve bebekler için Halk Eğitim Merkezi Kurumumuzda kıyafetler dikip, hazırlanıyor. Bu konuda seferber olan tüm herkese teşekkür ediyorum ‘diyerek desteğini açıklamadı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —