Tarih: 09.02.2023 09:58

Deprem bölgesindeki 100 Çocuk GÖLCÜK’E GETİRİLDİ

Facebook Twitter Linked-in

Kocaeli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü deprem bölgesinde Kuruluşlarda kalmakta olan çocukların ilimizde ve çevre illerde ağırlanacağı açıklamasında bulunmuştu. Yapılan açıklamanın ardından deprem bölgesinde ilçemize 100 Çocuk getirilerek, Gölcük Sosyal Hizmetler Kurumu’nda koruma altına alındı.

Tüm temel ihtiyaçları Devlet karşılanıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü yaptığı açıklamada, ‘Kahramanmaraş ve çevresini derinden etkileyen deprem nedeniyle bölgede etkilenen ve kuruluşlarımızda kalmakta olan çocuklarımız depremin olumsuz etkilerinden arındırılmak üzere diğer illere yerleştirilmektedir. Bu kapsamda ilimizde ağırlayacağımız çocuklarımız adına süreç başlatılmıştır. Çocuklarımız kuruluşlarımızda misafir edilecek olup, tüm temel ihtiyaçları başta olmak üzere psiko-sosyal destek hizmeti sunulacaktır. Çocuklarımızın tüm temel ihtiyaçları devletimiz tarafından karşılanacak olup, herhangi bir destek ihtiyacı bulunmamaktadır. Afet bölgesine yardım etmek isteyenler Kocaeli Valiliğimizce belirlenen bağış depolarına yardımlarda bulunabilirler.’ demişti. Bu açıklamanın ardından Kahramanmaraş ve 10 İl’i etkileyen depremi yaşayan çocuklar ilimize ve ilçemize getirildi.

2-12 yaş arasındaki çocuklar Devlet Koruması’na alındı

Deprem bölgesinden ilçemize getirilen 100 Çocuk Gölcük Sosyal Hizmetler Kurumuna yerleştirildi. Deprem bölgesinden getirilen 2-12 yaş arasındaki çocuklar Devlet Koruması’na alındı. Çocukların tüm ihtiyaçları kurum tarafından karşılanıyor




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —