Tarih: 24.02.2023 14:26

Deprem Bölgesinden ilçemize 920 aile, 2 bin 900 kişi geldi GÖLCÜK DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

Facebook Twitter Linked-in

Deprem Bölgesinden ilçemize 920 aile, 2 bin 900 kişi geldi

GÖLCÜK DEPREMZEDELERE KUCAK AÇTI

6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetindeki iki büyük depremde 10 ilimiz etkilenmişti. Yaşanan deprem sonrası bölgede kalmak istemeyen birçok vatandaş farklı şehirlere yerleşmeye devam ederken ilçemize de 2 bin 900 kişiden oluşan 920 ailenin geldiği öğrenildi.

En çok göç Hatay’dan

Tarihin en çok İl’i etkilediği depremi yaşayan ve bu konuda ülkemiz tarihine geçen Kahramanmaraş depreminde 40 Binin üzerinde vatandaşımız hayatını kaybetmiş, 100 Binin üzerinde de vatandaşımız yaralanmıştı. Yaşanan deprem sonrası bölgelerde kurulan çadır kentlerde kalan vatandaşlar kadar bölgeyi terk eden vatandaşlarda oldukça fazla.  Deprem bölgesinden birçok İl’e göç eden depremzedelerin bir kısmı da ilçemize yerleşti. Bizde Gölcük Haber Gazetesi olarak ilgililer ile iletişime geçerek, Gölcük’e gelen depremzede sayılarını siz okurlarımız için öğrendik. Edindiğimiz son bilgilere göre bölgeden ilçemize 920 Aile olmak üzere toplamda 2 bin 900 kişinin geldiği belirtildi. İlçemize yerleşen depremzedelerin en fazla Hatay Bölgesi’nden geldiği öğrenilirken bunu Kahramanmaraş ve Malatya illeri takip etti.

‘Evim Yuvan Olsun Projesi’ kapsamında aileler yerleştirilecek

Şu anda ilçemize yerleşen 2 bin 900 kişinin kendi imkanlarıyla gelen depremzedeler olduğu ve bunun dışında Valilik ve Kaymakamlık aracılığıyla da 10 ailenin de ilçemizde ağırlandığı öğrenildi. Hayırseverlerin evlerini depremzedelere açmak amacıyla başlatılan ‘Evim Yuvan Olsun Projesi’ kapsamında da evlerini depremzedelere açmak isteyen ailelerin olduğu öğrenilirken, ilçemize gelen depremzedelerin bu evlere de yerleştirileceği öğrenildi. 

Haber: Serap DURUKAN




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —