Tarih: 19.08.2019 14:46

‘Depreme mutlaka hazırlıklı olmalıyız’

Facebook Twitter Linked-in

‘Depreme mutlaka hazırlıklı olmalıyız’

Gölcük’ün sevilen esnaflarından Osman Ay, 17 Ağustos 1999 Depreminin 20. yılı münasebetiyle yaptığı açıklamada, ‘Depreme karşı mutlaka hazırlıklı olmalıyız’ dedi.

Depremde yakınlarımı canlarımı kaybettim

Ay, yaptığı açıklamada şunları söyledi: ”17 Ağustos Gölcük Depreminin 20. yıldönümü dolayısıyla depremde hayatını kaybeden kardeşlerimiz için 5 Kur’an-ı Kerim Hatmini şehitlerimizin ruhlarına bağışladım. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depreminde ablam Meryem Doğru, Eniştem Hayri Doğru ve Yeğenlerim Merve, Betül, Zehra’yı kaybettim. Bu asrın felaketinde hayatlarını kaybeden vatandaşlarımızın mekanları cennet olsun. Kabirleri nurlardan çevrili bir bahçe olsun’ dedi.

Çocuklarımız kesinlikle afetlere karşı eğitimli olmalıdır

Ay, ‘Ülkemiz ve yaşadığımız bölge ne yazık ki deprem alanında kalmaktadır. Biz istesek te istemesek te depremler olmaya devam edecektir. Bizler depremi yaşayan vatandaşlar olarak yaşadığımız acıları asla unutmamalıyız. 17 Ağustos 1999 Gölcük Depremine hazırlıksız yakalanmıştık, artık afetlere hazırlıksız yakalanmamalıyız. Hem devletimiz hem yerel yönetimiz hem de vatandaşlar depreme karşı en güzel şekilde hazırlanmalı, halkımıza afetlere karşı eğitimler verilmelidir. Çocuklarımız kesinlikle afetlere karşı eğitimli olmalıdır. İlçemizde depremi yaşayan bir çok bina bulunmaktadır. Bu binaların birçoğunda ne yazık ki deprem sigortası yapılmamıştır. Bu konuda bilinçli olmalı, olası afetlerde zararları ve can kayıplarını en aza indirmeliyiz’ diyerek açıklamalarını tamamladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —