Derince Kütüphanesi’nin ilk konuğu Asal oldu
Derince Kütüphanesi’nin ilk konuğu Asal oldu
Büyükşehir tarafından hizmete alınan Derince Kütüphanesi’nde söyleşiler başladı. Kütüphanenin ilk konuğu yazar Yusuf Asal oldu
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan Derince Kütüphanesi’nde ilk söyleşi gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay açılan kütüphanenin ilk konuğu olan yazar Yusuf Asal, öğrencilerle bir araya geldi. Dijital Dünyada Kitap konulu söyleşisinde dijitalleşme üzerinde duran Asal, ‘’z’’ kuşağı olarak adlandırılan neslin hem çok avantajlı hem de dezavantajlı olduğunu ifade etti. Söyleşi boyunca Asal’ı dikkatle dinleyen öğrenciler daha sonra yazara soru yönelterek meraklarını giderdi. Büyükşehir, önümüzdeki süreçte de kitapsever ve yazarları buluşturmaya devam edecek.
OKUMA VE DERS ÇALIŞMA KONFORU
Derince Millet Bahçesi içerisindeki Büyükşehir Derince Kütüphanesi, 598 metrekare alan üzerinde yer alıyor. Büyükşehir Belediyesi, gençlerin kütüphaneden en iyi şekliyle yararlanabilmeleri için her ayrıntıyı düşündü. Akıllı kütüphane sistemine sahip olan kütüphanede, basılı ve elektronik kütüphane koleksiyonu yer alıyor. Ayrıca modern kütüphane mobilyalarıyla dekore edilen alan okuma ve ders çalışma konforuna katkı sunuyor.
8 BİN ADET KİTAP
Akıllı kütüphanede 8 bin adet kitap yer alıyor. Bunun yanı sıra kütüphanede; 9 adet bilgisayar, 28 bin e-kitap aboneliği, tümleşik kütüphane otomasyonu entegrasyonu, kiosk sistemi ile aynı anda 187 kişinin yararlanabildiği okuma alanı bulunuyor.
DIŞ ALAN GENÇLER İÇİN DİZAYN EDİLDİ
Büyükşehir, kütüphanenin içine gösterdiği özeni dış mekânda da uyguladı. Bu nedenle kütüphanenin arka tarafında bulunan alan kafeterya ve dinlenme alanı olarak belirlendi. Gençler ders çalışmaya ara verdikleri zamanlarda bu alanda vakit geçirebiliyor. Bu esnada kütüphane yönetimi tarafından öğrencilere ve kütüphane misafirlerine küçük ikramlarda bulunuluyor.




BAŞKAN BÜYÜKAKIN AFET GÖNÜLLÜLERİ İLE İFTAR YAPTI
BAŞKAN ALİ YILDIRIM SEZER İFTAR'DA SPOR KULÜP BAŞKANLARI İLE BİR ARAYA GELDİ
MUKADDES EMANETLER BEYAZ KALPLERİ DUYGULANDIRDI
KOCAELİ’YE ÖZGÜ ÜRÜNLER HATIRA MAĞAZASI’NDA
BAŞKAN SEZER, “KAHRAMANLIK DESTANI ÇANAKKALE ZAFERİ'NİN 111.YILI KUTLU OLSUN”
BÜYÜKŞEHİR, RAMAZAN’IN RUHUNU ŞEHİRLE BULUŞTURDU
İLYAS DOBRA VEFAT ETTİ
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, “KOCAELİSPOR ÇOK DAHA İYİ YERLERDE OLACAK”
TALUS: İFTAR SONRASI SALON DIŞINDAKİ TARTIŞMA ÜZÜNTÜ YARATTI
GÖLCÜKSPOR CUMAYERİ MESAİSİNE BAŞLADI
KULİSTE MUHABBETLER...
CHP GÖLCÜK’TEN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA 14 MART ZİYARETİ
SERVİS SORUMLULARINDAN BAŞHEKİM VE YÖNETİCİ HEKİMLERE TIP BAYRAMI SÜRPRİZİ
KARTEPE’DE CAMİLERDE BAYRAM MESAİSİ
VALİ AKTAŞ’TAN ÇOCUK ŞUBE İNCELEME
BAŞİSKELE’DEN FİLİSTİN’E RAMAZAN DAYANIŞMASI
ZABITA HUZURLU BİR BAYRAM İÇİN SAHADA
AK PARTİ İFTARINDA 3 BİN KİŞİ AYNI SOFRADA ORUÇLARINI AÇTI
“KAYIK ÇEKEK YERİ” DEĞİRMENDERE’YE ÇOK YAKIŞTI
TALUS: 323 BİN 36 ÜYEMİZ VAR
ARAÇ İÇİ EKRAN CEZALARI İPTAL !
YOLUN SONU ŞAMPİYONLUK 3-1
BAYRAMDA KOCAELİ'DE SIKI DENETİM!
BAŞKAN BÜYÜKAKIN’A SEVGİ SELİ
OKUL KAYITLARINDA 'SAHTE İKAMET' DÖNEMİ KAPANIYOR
ARİF’E DOĞUM GÜNÜ SÜRPRİZİ
BÜYÜKŞEHİR ZABITASI ÖĞRENCİLERE MESLEĞİ TANITTI
BÜYÜKŞEHİR’LE FOTOĞRAFIN TARİHSEL YOLCULUĞUNA ÇIKTILAR
BAŞKAN BÜYÜKAKIN, MHP İL İFTARINA KATILDI
BÜYÜKŞEHİR’DEN KADIN VE AİLE ODAKLI ÖRNEK PROJE
Yükleniyor
-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,18% 0,03
-
EURO
51,01% 0,31
-
GRAM ALTIN
7107,76% -0,01
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43



