• BIST 100

    15543,87%0,63
  • DOLAR

    43,26% -0,03
  • EURO

    50,39% 0,40
  • GRAM ALTIN

    6502,18% 2,00
  • Ç. ALTIN

    10520,81% 1,03

Derince’de kornea nakli dönemi

GÜNDEM 3.03.2021 14:32:58 0
Derince’de kornea nakli dönemi

Derince’de kornea nakli dönemi

Kocaeli’de daha önce sadece KOÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesinde gerçekleştirilen kornea nakli, artık Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde de uygulanmaya başladı. Şiddetli göz ağrısı ve görme problemi yaşayan 58 yaşındaki hasta, Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde gerçekleştirilen kornea nakliyle sağlığına kavuştu.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Kocaeli Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde kornea nakli dönemi başladı. Hastanede görevli göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Sevim Ayça Seyyar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen operasyon ile görme sıkıntısı yaşayan birçok hasta artık Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ışığa kavuşacak, şifa bulacak.

İlk defa yapılan kornea nakliyle Yıldız Bektaş’ın ışığa kavuştu

Yaklaşık 30 yıldır çeşitli görme problemleri yaşayan, son 3 yıldır ise şikayetleri gittikçe artan 58 yaşındaki Yıldız Bektaş, hastanede görevli göz hastalıkları uzmanı Op. Dr. Sevim Ayça Seyyar ve ekibi tarafından uygulanan kornea nakli sonrası sağlığına kavuştu. Başarılı nakil nedeniyle hastane konferans salonunda bir program düzenlendi. Programda konuşan İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Yüksel Pehlevan, kentteki devlet hastanelerinde ilk defa yapılan kornea nakliyle Yıldız Bektaş’ın ışığa kavuştuğu bilgisini verdi. Başta Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şaşkın olmak üzere emeği geçenlere teşekkür eden Pehlevan, Kocaeli’de pandemi ile mücadele çalışmalarının yanı sıra nitelikli sağlık hizmetlerinin de aksatılmadan sürdürüldüğünü bildirdi.

“İnşallah bundan sonra dünyayı çok daha güzel şekilde görecek”

Derince’de gerçekleştirilen operasyonun Kocaeli’deki Kamu Hastaneleri açısından bir ilk olduğunu belirten Pehlevan şunları kaydetti: “Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesi bugün sunduğu özellikli hizmetlere bir yenisini daha ekleyerek ilimiz için bir ilki, kornea naklini gerçekleştirdi. Başarılı ameliyatı gerçekleştiren Dr. Ayça Seyyar hanıma gayretli ve özverili çalışmalarından dolayı özellikle teşekkür ediyorum. Yine hastamız Yıldız Bektaş hanımefendiye de geçmiş olsun dileklerimi iletiyor, acil şifalar diliyorum. İnşallah bundan sonra dünyayı çok daha güzel şekilde görecek. Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü ve bünyesine bağlı kuruluşlar olarak bir yandan pandemi ile mücadeleyi sürdürürken diğer yandan vatandaşlarımıza nitelikli sağlık hizmeti sunmanın gayreti içerisindeyiz. Bu önemli hizmetlerin sunulduğu Derince Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bundan sonra da böylesine önemli hizmetlerin artarak sürdürüleceğini biliyoruz. Bizlerde İl Sağlık Müdürlüğü olarak devamlı yanlarındayız ve kendilerine her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

Tamamen iyileşmesi ise 1,5 seneyi bulacak

Pehlevan, organ naklinin ve kornea bağışının ne kadar önemli olduğunu bir kere daha gördüklerini vurgulayarak, tüm vatandaşları organ bağışı konusunda daha hassas olmaya davet etti. Ameliyatı gerçekleştiren Dr. Sevim Ayça Seyyar, kendilerine ağrı şikayetiyle gelen hastanın bulanık görme problemi yaşadığını kaydetti. Seyyar, korneanın gelmesiyle yaklaşık 1 saatlik operasyonla nakli gerçekleştirdiklerini belirterek, “Şu anda hastamızın ağrısı azaldı. Artık sürekli kontakt lens takmak zorunda değil. Gözünün görmesi biraz açıldı. İnşallah görmesi daha da artacak. Tamamen iyileşmesi ise 1,5 seneyi bulacak.” diye konuştu.

Sağlığına kavuşan Bektaş, şu anda herhangi bir şikayeti olmadığını dile getirerek ameliyatının gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

GÖLCÜK’E DEV SPOR KOMPLEKSİ İKİ BÜYÜK PROJE BİRDEN GELİYOR!

ATÖLYEDEN SAHAYA KESİNTİSİZ HİZMET

MİNİKLERDEN BÜYÜKLERE "GÜVEN" MESAJI

GÖLCÜK’TE DEĞİŞİM VE BAŞİSKELE …

ATEŞ DÜŞTÜĞÜ YERİ YAKARKEN

GÖLCÜK ESKİŞEHİRLİLER DERNEĞİ’NDE VAHİT ŞENTUNA DÖNEMİ

SUÇ İKLİMİ

TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

KÜRŞAD ZORLU’DAN ALEV ALATLI KÜTÜPHANESİ’NE ÖVGÜ

ÖZSOY ‘ŞEFFAF YÖNETİM ANLAYIŞI BENİMSENMELİ’

MERT”AKRAN ZORBALIĞI EĞİTİMLERİ VERİLİYOR”

BAŞKAN SEZER’DEN KÖYLERE ZİYARET

KUZUYAYLA’NIN MÜDAVİMİ KIZIL GEYİKLER

GÖLCÜK’TE ÇOCUKLAR İÇİN ÇİFTE ŞENLİK: ARA TATİL ETKİNLİKLERİ BAŞLIYOR

İZMİT-KANDIRA YOLU KARA TESLİM

KOCAELİ’DE YARIYIL TATİLİ BÜYÜKŞEHİR’LE RENKLENİYOR

BÜYÜKŞEHİR, KARLA MÜCADELEDE 7/24 GÖREVDE

BÜYÜKAKIN: YENİ YÜZYIL TÜRKLÜĞÜN YÜZYILI OLACAK

FATİH BAYRAM TKKB YÖNETİMİNDE!

GÖLCÜK’TE 150 CADDE VE SOKAKTA HUMMALI ÇALIŞMA

VALİ AKTAŞ: BİR ARADA OLMAKTAN MEMNUNİYET DUYUYORUM

SUÇA İTİLMİŞ ÇOCUK (SİÇ)

EMEKLİNİN SABRI TÜKENİYIOR

ŞİDDET BUNALIMI

RAYLAR TAM YOL KARTEPE’YE DOĞRU DÖŞENİYOR

SAYGINLAR, MEVLEVİ KÜLTÜRÜYLE BULUŞTU

ŞEHİR TİYATROLARI’NA İNEGÖL’DE ALKIŞ YAĞMURU

DERİNCESPOR AŞ -2 DEĞİRMENDERE -1

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR’DEN BAYRAK HASSASİYETİ

KOCAELİ’DE YOL, ONLARDAN SORULUR

Yükleniyor

kords

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

ATÖLYEDEN SAHAYA KESİNTİSİZ HİZMET

TÜRK METAL GREV KARARI ALDI

ÇİFTÇİLERE 3 BÜYÜK TARIMSAL DESTEK DAHA

KARTEPE TELEFERİK’E KESİNTİSİZ ULAŞIM

MARMARA PETROKİMYA'DAN SPORA VE SPORCULARA TAM DESTEK

TOPLU TAŞIMADA KURAL İHLALİNE GEÇİT YOK

BAŞKAN KOCAMAN’DAN ESNAFA "FATURA" UYARISI

HALK SAĞLIĞI İÇİN MODERN TESİS, GÜVENLİ HİZMET

BAŞKAN BULUT’TAN İHRACAT DEĞERLENDİRMESİ: “KOCAELİ İHRACATTA GURUR KAYNAĞIMIZ”

ANAOKULLARI, KOTO’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

kords

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 18 13 1 4 27 43
2.FENERBAHÇE A.Ş. 18 12 0 6 26 42
3.TRABZONSPOR A.Ş. 18 11 2 5 14 38
4.GÖZTEPE A.Ş. 18 10 3 5 14 35
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 18 9 4 5 9 32
6.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 18 7 6 5 10 26
7.SAMSUNSPOR A.Ş. 18 6 4 8 2 26
8.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 18 6 6 6 -6 24
9.KOCAELİSPOR 18 6 7 5 -3 23
10.CORENDON ALANYASPOR 18 4 5 9 0 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 18 5 9 4 -3 19
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 18 4 8 6 -6 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 18 4 8 6 -8 18
14.KASIMPAŞA A.Ş. 18 3 8 7 -10 16
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 18 4 10 4 -15 16
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 18 2 7 9 -18 15
17.İKAS EYÜPSPOR 18 3 10 5 -14 14
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 18 2 13 3 -19 9