Tarih: 24.10.2022 14:10

Devlet Bankaları Emekli Promosyonunu 5 bin yaptı EMEKLİ 10 BİN İSTİYOR

Facebook Twitter Linked-in

Devlet Bankaları Emekli Promosyonunu 5 bin yaptı

EMEKLİ 10 BİN İSTİYOR

Uzun zamandır gündemi meşgul eden ve Özel Bankaların adeta yarışa girdiği promosyon yarışına Devlet Bankaları da dahil oluyor. Devlet Bankaları Emekli Promosyonlarını 5 bin liraya kadar çıkarttı. Emekliler bu miktarın 10 bin lira olmasını istiyor.

Kampanya 31 Ekim’e kadar geçerli

Özel bankaların emekli maaşı promosyon yarışına Kamu Bankaları da katıldı. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Kamu bankalarında 3 yıl için ödenen promosyon tutarının 5 bin liraya çıkarıldığını duyurdu. Özel bankalar 7 bin 500 TL’ye varan promosyon ödemesi yapmıştı. SGK’dan yapılan açıklamada kurum ile bankalar arasında Mart 2020’de imzalanan emekli ve hak sahiplerine promosyon ödenmesine ilişkin protokollerin 1 Kasım 2022’de güncelleneceği hatırlatıldı. Aralarında kamu bankalarının da bulunduğu 19 banka ile yeniden protokol imzalanacağı kaydedildi. Emekli promosyon kampanyası 31 Ekim’e kadar geçerli. 3 bin 500 TL ila 7 bin 500 TL arasında emekli aylığı alanlara 3 bin 500 TL, 7 bin 500 TL ila 10 bin TL arasında emekli aylığı alanlara 4 bin 500 TL, 10 bin TL üzerinde emekli aylığı alanlara 5 bin TL tutarında olmak üzere promosyon ödemesi yapılacak.

Emekliler 10 bin istiyor

Kamu Bankaları’nın Promosyon oranlarını eleştiren bazı Emekliler, “Bizler kredilerimiz olduğu için ya da başka nedenlerden dolayı maaşlarımızı taşımadık ve devlet bankalarının açıklayacağı promosyon miktarını bekler olduk. Şimdi yapılan açıklamada emeklilere maaş miktarına göre 5 Bin Liraya kadar promosyon verileceği belirtiliyor. Yani maaşı düşük olana az yüksek olana fazla promosyon verilecek. Bizim beklentimiz hem en az 10 Bin Lira verilmesiydi hem de tüm emeklilere eşit miktarda promosyon verilmesiydi. Son açıklamayı merakla bekliyoruz. İnşallah emeklilerimizin yüzünü güldüren bir açıklama yapılır” dediler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —