Tarih: 30.08.2021 13:21

Devletin büyük önem verdiği 30 Ağustos törenlerinde halk yoktu İYİ Kİ ASKERİYE VAR

Facebook Twitter Linked-in

Devletin büyük önem verdiği 30 Ağustos törenlerinde halk yoktu

İYİ Kİ ASKERİYE VAR

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü dün sabah Gölcük Anıtpark’ta ve akabinde Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde düzenlenen ile törenler kutlandı.  Bu sene 30 Ağustos Zafer Bayramı’nın Anıtpark’ta ve Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde gerçekleştirilen törenlere halkın katılımının az olması gözlerden kaçmadı.  

Vatandaşlar görevini yerine getirmedi

30 Ağustos Zafer Bayramı’nın 99’uncu yıldönümü Gölcük’te düzenlenen törenle kutlandı. Tören ilk olarak Anıtpark´ta bulunan Atatürk Anıtı’na Gölcük Kaymakamlığı, Gölcük Donanma Komutanlığı ve Gölcük Belediyesi adına çelenk sunumu ile başladı. Tören daha sonra saygı duruşu ve Donanma Bandosu eşliğinde İstiklal Marşı okundu. Törene; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Dz. Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Cumhuriyet Başsavcı Vekili İsmail Samur, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Gölcük Şubesi Başkanı Mehmet Arslan ve Gazilerimiz, askeri erkan,  siyasi parti ilçe başkanları ve yönetimleri, STK ve Dernek Başkanları ile vatandaşlar katıldı.

Tebrigat töreni bu yıl da Anıtpark’ta yapıldı

Bu senede 30 Ağustos Zafer Bayramı tebrigat töreni Anıtpark’ta gerçekleştirildi. Törene katılanlar İlçe Protokolü ile Anıtpark’ta bayramlaşmanın ardından Anıtpark’ta ki tören düzenlenen resim sergisinin gezilmesinin ardından sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı okundu

30 Ağustos Zafer bayramı kutlama programı daha sonrasında Mareşal Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde düzenlenen tören ile devam etti. Tören  Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük Dz. Ana Üs ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Refik Levent Tezcan, Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’in katılımcıları selamlaması ile başladı. İlçe protokolünün yerlerini almasını ardından tören 1 dakikalık saygı duruşu ve Donanma Bandosu eşliğinde İstiklal Marşımızın okunması ile devam etti. Tören’de daha sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 30 Ağustos Zafer Bayramı Kutlama Mesajı’nın okunmasıyla devam etti.

Günün anlam ve önemini belirten şiirler okundu

Tören daha sonrasında Gölcük İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinden Eslem Naz Bekler’in 30 Ağustos, Değirmendere Atatürk Ortaokulu öğrencilerinden Doruk Özme’nin 30 Ağustos, İhsaniye Anadolu Lisesi öğrencilerinden Zahir Aslan’ın “ Akdeniz’e doğru ve Barbaros Hayrettin Anadolu Lisesi öğrencilerinden Yaren Sarı’nın Akdeniz’e  adlı şiirlerinin okunmasıyla devam etti. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı ise Türk Silahlı Kuvvetleri adına Deniz Binbaşı Ersan Bostancı gerçekleştirdi.

Halk oyunları gösterisi büyük beğeni aldı

Şiirlerin ve günün anlam ve önemini belirten şiirlerin okunması ve konuşmanın ardından tören Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Halk Oyunları ekibi  yöresel halk oyunlarını sergilemesiyle devam etti. Halk oyunlar gösterisi ilçe protokolü ve katılımcılar tarafından büyük beğeni aldı.

Geçit töreni gerçekleşti

Halk oyunları ekibinin folklor gösterisinin ardından tören Donanma Komutanlığı Tören Bölüğü, Gaziler, Gölcük Belediyesi, Gölcük Emniyet  Müdürlüğü, Jandarma Komutanlığı ve GESOTİM araçlarının geçit törenin ardından Donanma Komutanlığı Askeri bandonun geçit törenin ardından tören sona erdi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —