• BIST 100

    14029,02%0,14
  • DOLAR

    42,94% 0,04
  • EURO

    50,45% -0,15
  • GRAM ALTIN

    6027,64% 0,75
  • Ç. ALTIN

    9950,07% 1,15

‘’Dirençli şehir Kocaeli için kentsel yenilenme fırsatı’’

GÜNDEM 31.01.2024 12:24:51 0
‘’Dirençli şehir Kocaeli için kentsel yenilenme fırsatı’’

 ‘’Dirençli şehir Kocaeli için kentsel yenilenme fırsatı’’

Kocaeli Yapı Envanter Çalışmasının çok değerli olduğunu aktaran Başkan Büyükakın, bunun Kocaeli için kentsel yenilenme fırsatı olduğuna değindi

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, kent genelinde farklı kat yüksekliklerine sahip toplam 315 bin civarında bina olduğunu açıkladı.

Bunlardan yaklaşık 160 bin binanın 1999 depremi öncesinde yapıldığı bilgisini de veren Başkan Büyükakın, 2007 ve 2018 yıllarında yeni yapı yönetmeliklerinin çıktığını hatırlattı. Kocaeli’de2007 öncesinden 250 bin adet bina olduğuna da değinen Başkan Büyükakın, ‘’Kocaeli Yapı Envanter Çalışması kapsamında yaklaşık 200 bin binanın taraması bitirildi. 1999 depremi öncesindeki binaların tamamı bitti. 2007’ye kadar olanların da 50 bin civarı kaldı. Riskli alanlar yönetmeliği çerçevesinde riskli binaların taraması tamamlandı. Kentsel dönüşüm için çok önemli olan bu çalışmayı Büyükşehir olarak dirençli şehir Kocaeli yolunda kentsel yenilenme fırsatı olarak görüyoruz’’ dedi.

DÖNÜŞÜMDE BÖLGESEL BAZLI ÇALIŞMALAR

Dönüşümü mümkün olan alanların fizibilite etütlerinin de ayrıca devam ettiğini sözlerine ekleyen Başkan Büyükakın, ‘’Kamunun, özel sektöre liderlik ederek, mesela Kent Konut şirketimizle veya TOKİ ile yapılacak projelere dair çalışmalarda ayrı bir kapsam dahilinde yürütülüyor. Bu çalışmalar mayıs ayı gibi büyük ölçüde tamamlanmış olur. Ondan sonraki süreçte parsel bazlı değil, ada bazlı, hatta bölge bazlı çalışmalar tamamlanmış bir şekilde tüm paydaşlarla iletişim çalışmaları yürütülecek” ifadesini kullandı.

‘’SADECE BİNALAR DEĞİL, YOLLAR, KAVŞAKLAR, OKULLAR’’

Kentsel dönüşüme kentsel yenileme gözüyle bakılması gerektiğine değinen Başkan Büyükakın, “Halkın rızasının alındığı, ‘Biz yaptık oldu’ demeyen, herkesin ikna olduğu ve mutmain olduğu bir çözüm sistemi, mutabakat sistemi üzerinde çalışmalar tamamlandıktan sonra da kentsel dönüşümle ilgili aslında kentsel yenilenmeyle ilgili bir çalışma yapılacak. Parsel bazlı düzenlemeler yaparsanız, eski olan binalar yenilenir ama şehrin siluetinde bir değişiklik olmaz. Bunu aynı zamanda bir kentsel yenilenme fırsatı olarak da değerlendirebiliriz. Yapıları depreme karşı güvenli hale getirelim ama bunu yaparken şehri, dar sokaklardan, birbirini tamamlamayan çıkmaz sokaklardan da kurtarabilelim. Bu yapı stokunu öyle yenileyelim ki şehirde yeni ulaşım aksları oluşabilsin. Şehirde sosyal donatılar için, çocuklarımızın gideceği okullar için, gençlerimizin, yaşlılarımızın, kadınlarımızın şehirde kendilerini huzurda hissedecekleri kamusal mekanlar oluşturabilelim. Otopark problemini çözelim diye de düşündüğümüzde aslında bu manada bir kentsel yenilenme fırsatı olarak da görmeliyiz” açıklamasını yaptı.

‘’ASIL MESELE AFET YÖNETİMİ’’

Konuya sadece deprem değil afet yönetimi olarak bakılması gerektiğinin altını çizen Başkan Büyükakın, sözlerini şöyle tamamladı; ‘’Afet risklerine karşı endüstriyel tesislerin ne durumda olduğunu, ulaşım yapılarının ne durumda olduğunu da incelemek lazım. Bu çalışma da devam ediyor. Bir taraftan kamu binalarının taraması, örneğin kavşakların, viyadüklerin, yol yapılarının incelenmesi çalışmaları da titizlikle ilerliyor. Endüstriyel tesislerin afete hazırlık planları ne durumda onları da arkadaşlarımız çalışmaya başladı. Afete hazırlık planlarının aslında dirençli şehirler mantığı çerçevesine bir bütün olarak takip edilmesi lazım. Her bir hususu muhataplarıyla birlikte ve zamanındayürütmek lazım. Elde veri olmadan da bunların yapılması mümkün değil. Veriler de büyük ölçekte tamamlanmış durumda. Şehrimiz bu manada gerçekten örneklik teşkil edecek bir çalışma yürüttü. Envanter çalışmasını birlikte yürüttüğümüz Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odamız başka şehirlerden de bu projeyle ilgili davetler alıyor. Bu örnek çalışmayı başka yerlerle de paylaşmak istiyoruz.”

Yılın Son Kıyısında: Yorgun Yüzlerden İnce Bir Umut

HALK SAĞLIĞINI TEHDİT EDEN ÜRÜNLERE GEÇİT YOK

BÜYÜKAKIN, KAĞITSPOR’UN BAŞARILI SPORCULARINI TEBRİK ETTİ

KARAMÜRSEL BELEDİYESİ’NDEN YILBAŞI ÖNCESİ FIRIN VE MARKET DENETİMİ

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

KARLA KAPLI KUZUYAYLA’DA KIZIL GEYİK GÖRÜNTÜLENDİ

BAŞKAN KOCAMAN’DAN HIZIR 41 AFET MUTFAĞI’NA ZİYARET

BAŞKAN ÇALIŞKAN ‘’İNSANLARIN CANI BU KADAR UCUZ MU?’’

TARİHÎ NÜZHETİYE CAMİİ’NDE RESTORASYON ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR

BAŞKAN BÜYÜKAKIN“2026 VİCDANIN, İNSANLIĞIN YILI OLSUN”

BAŞKAN SEZER GÖLCÜK BELEDİYESPORLU YÜZÜCÜLERİ AĞIRLADI

KOCAELİ’DE DEAŞ’A OPERASYON!

GÖLCÜK’Ü CAZİBE MERKEZİNE ÇEVİRMELİYİZ

ANAHTAR PARTİ’DEN VALİ AKTAŞ'A ZİYARET

BÜYÜKŞEHİR’DE ŞAMPİYONLAR BELLİ OLDU

BÜYÜKŞEHİR’DEN AİLELERE 6 BİN TL YAKACAK DESTEĞİ

YILBAŞI GECESİ ÖNLEMLERİ MASAYA YATIRILDI

POLİS SUİKASTI ENGELLEMİŞTİ, ŞAKACI: İŞÇİ HAKLARINI SAVUNMAYI SÜRDÜRECEĞİZ

LASTİK-İŞ SENDİKASI’NDAN “SUİKAST GİRİŞİMİ” AÇIKLAMASI

İSTİKLAL ŞAİRİ AKİF’E TİYATRO SAHNESİNDE VEFA

ÇOCUK VE YETİŞKİN SAĞLIĞINA GÖLCÜK BELEDİYESİ’NDEN ÖNEMLİ KATKI

LASTİK-İŞ GENEL BAŞKANI SARI, YARDIMCILARI ŞAKACI VE ULUSOY’U ÖLDÜRECEKLERDİ! POLİS SUİKASTI ÖNLEDİ!

BAŞKAN ÖZLÜ, HEMŞEHRİLERİNİN GÖNÜL HANELERİNDE

KARTEPE BELEDİYESİ MESİRE ALANI KIŞIN DA ZİYARETÇİLERİN GÖZDESİ

BİZİM ESNAFIMIZ AHİLİK GELENEĞİNDEN GELİR

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINA DİKKAT!

ÖZEL OKULLAR, KOTO’DA İSTİŞARE TOPLANTISINDA BULUŞTU

“HALK EKMEK” HIZIR 41 İLE GÜVENCE ALTINDA

GÖLCÜK'TE BİR İLK: EVLİLİK FUARI KAPILARINI AÇIYOR!

KANDIRA YOLU'NDA KAR ETKİLİ OLUYOR

Yükleniyor

DEĞİRMENDERE SAHİLİNİN ESTETİK GÖRÜNÜMÜ GÜÇLENDİ

Değirmendere’de Çift Bıçakla dehşet saçtı

Atamız Değirmendere’de anıldı

Değirmendere sahiline yeni yaya geçiş köprüsü

Gölcük Belediyesi’nden Deliloğlu Caddesi’ne Hız Kesici Düzenlemesi

Kuruçeşme Camii Halıcı 4-6 Yaş Kur’an Kursu’nda yeni dönem kayıtları devam ediyor SUCU: “ÇOCUKLARIMIZI HEM MANEVİ HEM SOSYAL YÖNDEN GELİŞTİRİYORUZ”

Değirmendere Kayık Çekek Yeri yoğun katılımla tanıtıldı GÖLCÜK’E DEĞER KATAN PROJE

Değirmendere’de 30 Ağustos Zafer Bayramı coşku ile kutlandı

Değirmendere Atatürk Mahallesi, 585 Ada Sitesi sakinlerinden anlamlı etkinlik ÇOCUKLARA HEM TEMİZLİK HEM GÜVENLİK BİLİNCİ KAZANDIRILDI

Değirmendere Çınarlık Meydanı’nda Küptaş Tamiratı ile Zemin Yenilendi

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU İŞGÜCÜ VERİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

BÜYÜKŞEHİR’DEN AİLELERE 6 BİN TL YAKACAK DESTEĞİ

BİZİM ESNAFIMIZ AHİLİK GELENEĞİNDEN GELİR

SU SAYAÇLARI VE TESİSATLARINA DİKKAT!

“HALK EKMEK” HIZIR 41 İLE GÜVENCE ALTINDA

''KAR VAR,KIŞ VAR ELEKTİRİK YOK ''

''EMEKLİ MAAŞI ASGARİ ÜCRET KADAR OLMALI''

MİNİKLER, YERLİ MALINI HAL BİNASINDA ÖĞRENDİ

KARTEPELİ ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

SALMAN ‘’AÇLIK SINIRININ ALTINDAKİ ASGARİ ÜCRET SOSYAL ÇÖKÜŞTÜR!’’

Başkan Özlü’den Başiskele’deki Yol Çalışmalarına Yakın Takip

1 Mart Vapur İskelesi Otoparkı nefes aldırdı

Büyükşehir’den trafiği rahatlatacak bir adım daha

Geleceğimizin teminatı gençler için 17. Bilgievi Körfez İlçesi’nde açıldı BAŞKAN BÜYÜKAKIN: “ESERİ OLMAYANIN YERİNDE YELLER ESER”

Başiskele Yeniköy Termal Tesis gün sayıyor; KOCAELİ, YAKINDA TERMALİ İLE DE ANILACAK

LİG TABLOSU

Takım O G M B Av P
1.GALATASARAY A.Ş. 17 13 1 3 27 42
2.FENERBAHÇE A.Ş. 17 11 0 6 25 39
3.TRABZONSPOR A.Ş. 17 10 2 5 13 35
4.GÖZTEPE A.Ş. 17 9 3 5 12 32
5.BEŞİKTAŞ A.Ş. 17 8 4 5 8 29
6.SAMSUNSPOR A.Ş. 17 6 4 7 2 25
7.RAMS BAŞAKŞEHİR FUTBOL KULÜBÜ 17 6 6 5 9 23
8.KOCAELİSPOR 17 6 6 5 -2 23
9.GAZİANTEP FUTBOL KULÜBÜ A.Ş. 17 6 6 5 -6 23
10.CORENDON ALANYASPOR 17 4 4 9 1 21
11.GENÇLERBİRLİĞİ 17 5 9 3 -3 18
12.ÇAYKUR RİZESPOR A.Ş. 17 4 7 6 -4 18
13.TÜMOSAN KONYASPOR 17 4 8 5 -8 17
14.KASIMPAŞA A.Ş. 17 3 8 6 -10 15
15.HESAP.COM ANTALYASPOR 17 4 10 3 -15 15
16.ZECORNER KAYSERİSPOR 17 2 6 9 -17 15
17.İKAS EYÜPSPOR 17 3 10 4 -14 13
18.MISIRLI.COM.TR FATİH KARAGÜMRÜK 17 2 12 3 -18 9