Tarih: 16.10.2024 16:31

DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, “EMEKLİLER YOKSULLUĞA MAHKUM EDİLMİŞTİR”

Facebook Twitter Linked-in

DİSK/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu, yeni dernek binalarında ilk basın açıklamasını gerçekleştirdi. Prof. Dr. Aziz Çelik’in de emeklileri bekleyen tehlikeler ve emeklilerin durumunu konulu sunum gerçekleştirdiği toplantıda Başkan Kasımoğlu, “Emekliler yoksulluğa mahkum edilmiştir” dedi.

“Vergi toplamada adaletli davranmıyorlar”

Disk/Emekli Sen Gölcük Şube Başkanı Ahmet Kasımoğlu yeni dernek binalarında emeklileri bekleyen tehlikeler ve emeklilerin durumunu içeren bir basın açıklamasında bulundu. Başkan Kasımoğlu, yaptığı açıklamada, “Bütçe iktidarı elinde bulunduranların tercih ve önceliklerini yansıtan siyasi belgelerdir. Verginin hangi kesimlerinden, hangi yöntemlerle toplanacağını ve kimlere dağıtılacağını belirleyen kanunlardır. Çeyrek asra yakın bir zamandır ülkeyi yönetenler gelir dağılımında adaleti sağlamadı. Ülkenin varlıklarını har vurup, harman savuran AK Parti nihayetinde ülkenin tüm varlıklarını tüketince, şimdilerde yeni kaynaklar oluşturmak adına sözüm ona önlemler alıyor. Kazanç kaynağından vergi alması gerekirken, geliri yetmeyenlerin çare olarak sarıldığı kredi kartlarına göz diktiler. Kullanmak zorunda kaldığın krediden vergi almak için kanun yapma hazırlığında borcundan vergi almak istiyor, borç verene dokunmuyor. AK Parti iktidarı emekçi ve onların emeklilerine insanca yaşayacak bir ortam yaratmadığı gibi, vergi toplamada adaletli davranmıyor” dedi.

“Hemen seçim talep ediyoruz”

Sözlerine devam eden Başkan Kasımoğlu, “Temel kamu hizmetlerini ücretsiz sunması gerekirken, yarattığı ekonomik buhranın bedelini emekçi yığınların sırtına yüklüyor. Yarattığı Karun gibi zenginlere dokunmak istemiyor. Öte yandan yüksek askeri ve güvenlik harcamaları için yeni vergi arayışları içinde;  biz emekliler yüksek miktardaki enflasyon nedeni ile yeniden değerlendirme artışları, temel tüketim mallarına yapılan otomatik zamlar yetmezcesine emekçi halkın ödeyeceği dolaylı zamlarla ülkeyi yönetmeye çalışıyorlar. Gerçekleşen enflasyon yerine, hedeflenen enflasyon oranında emeklilere zam yapılmak isteniyor. Tamamlayıcı emeklilik sistemi, kurarak açlık sınırı altında kalan emekli maaşlarına kaynak yaratmak adına kıdem tazminatlarına el koymak istiyor. Emeklileri yoksulluğa açlığa mahkûm eden iktidarı alaşağı etmek için tüm emeklilerimizi örgütlenmeye çağırıyoruz. Hemen seçim talep ediyoruz. Emekçi ve emekli kardeşim iktidar senin elinde” dedi.

Prof. Dr. Aziz Çelik’in sunumuyla panel düzenlendi

Kasımoğlu’nun konuşmasının ardından Prof. Dr. Aziz Çelik’in sunumuyla panel düzenlendi. Panel’e; Cumhuriyet Halk Partisi belediye meclis üyesi Mine İşeri, eski Değirmendere Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın, Disk/Emekli Sen Gölcük Şube yönetimi, üyeleri ile davetliler katılım sağladı. Prof. Dr. Çelik, panelde emeklilerin durumunu ve emeklileri 2025 yılında bekleyen tehlikeler konusunda konuşma yaptı. 

Haber: Serap DURUKAN

                                                                                                                                       

                                                                                             

 

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —