Tarih: 21.11.2021 07:43

Doç.Dr. Mine Can Uluslararası Sanat Sempozyumunda GÖLCÜK’Ü BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

Facebook Twitter Linked-in

Doç.Dr. Mine Can Uluslararası Sanat Sempozyumunda

GÖLCÜK’Ü BAŞARIYLA TEMSİL ETTİ

Disiplinlerarası yaklaşımla bilimsel ve sanatsal bir açılım ortaya koymayı hedefleyen “I. Uluslararası Sanat Sempozyumu” 16-20 Kasım 2021 tarihlerinde çevrimiçi olarak gerçekleşti. Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mine Can, Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından düzenlenen “ARİTMİ” temalı I. Uluslararası Sanat Sempozyumu hem ateş günü adlı çalışma ile hem de bilim kurulu üyesi olarak katıldı.

Pandemi nedeniyle online gerçekleşti

16 Kasım Salı günü yapılan açılış töreni ile başlayan sempozyumda, pandemi süreci ile hızla ivme kazanan dijitalleşme sonucunda sanatın sorunları, gündelik hayat, sosyal çevre, insan psikolojisi, kamusal alan tanımları, yeni kent hafızası, sanat üretimleri ve gösterimlerinde karşılaşılan sorunların akademik alanda ortaya konulması ve yeni çözüm önerilerinin geliştirilmesi amaçlandı.

Sergi çevrimiçi olarak sanatseverlerin ziyaretine açık olacak

Sempozyumda; Resim, Heykel, Seramik, Cam, Baskı Sanatları, Grafik, Fotoğraf, Çizgi Film ve Animasyon, Sinema, Video, Görsel Sanatlar, Sanat Tarihi, Müzecilik, Restorasyon, Sahne Sanatları, Oyunculuk, Dramatik Yazarlık, Sahne Tasarımı, Müzik, Müzikoloji, Performans, Müzik Kuramları, Kompozisyon, Tekstil, Moda Tasarımı ve Geleneksel Türk Sanatları alanlarında, çok sayıda bildiri ve sunumlar gerçekleştirilecek. Sempozyum kapsamında bir de, “I. Uluslararası Sanat Sempozyumu Sanal Sergisi” çevrimiçi olarak sanatseverlerin ziyaretine açık olacak.

Mine Can’dan teşekkür

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Mine Can gerçekleştirdikleri sempozyum hakkında yaptığı açıklamada, “ Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi tarafından online olarak düzenlenen benimde bilim kurulunda yer aldığım 1. Uluslararası Sanat Sempozyumu kapanış oturumu ile tamamlandı. Bildiri ve sergisine katıldığım sempozyumun seneye yüz yüze olması dileğiyle emeği geçenlere teşekkürler. Sergi aşağıdaki linkten izlenmeye devam ediyor. http://kougsf-etkinlik.com/” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —