Tarih: 07.07.2023 12:12

Doğalgaz kapaklarının yerleri değiştirilmeli KILAVUZ ÇİZGİLERİNİN ÜZERİNDE OLMAMALI

Facebook Twitter Linked-in

Doğalgaz kapaklarının yerleri değiştirilmeli

KILAVUZ ÇİZGİLERİNİN ÜZERİNDE OLMAMALI

Kılavuz çizgileri Gölcük’ün birçok caddesinde görme engelli vatandaşların rahat yürüyebilmesi için yapılmıştı. Kılavuz çizgileri görme engellilerin daha rahat yürümesi için önem arz ediyor. Fakat bazı kaldırımların üzerinde bulunan kılavuz çizgilerinin hemen üzerine konulan doğalgaz kapakları sıkıntı yaratıyor. Vatandaşlar doğalgaz kapaklarının yerinin değiştirilmesini istiyor.

Kılavuz çizgilerinin üzerine konulmamalı

İlçemizde birçok cadde üzerinde bulunan kılavuz yollar görme engelli vatandaşlara yardım etmek amacıyla yapılmış olsa da birçoğu amacıma uygun yapılmamış durumda. Yapılış sırasında ya da daha sonrasında yapılan bazı çalışmalar ile kılavuz yollar görme engelli vatandaşları zor durumda bırakabiliyor. Bu engellerin en başında da cadde üzerinde bulunan doğalgaz kapakları geliyor.

‘Yerleri değiştirilsin’

Kılavuz yolların amacı engelli vatandaşların o yolun düz gittiğini ya da yolun sonu olduğunu veya bir engel olduğunu anlatmak amacıyla yapılmıştır. Fakat düz devam eden kılavuz yol üzerinde bulunan doğalgaz kapakları ya da yapılan çalışma sonrasında eksik bırakılan kılavuz yolları görme engelli vatandaşlara ciddi sıkıntılar yaratıyor. Vatandaşlar en kısa zamanda kılavuz yollar üzerinde bulunan bu engellerin düzeltilmesi gerektiğini ifade ettiler.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —