Tarih: 11.11.2021 14:03

Dolar rekor üstüne rekor kırdı 10 LİRAYA DAYANDI

Facebook Twitter Linked-in

Dolar rekor üstüne rekor kırdı

10 LİRAYA DAYANDI

İlçemizde uzun yıllardır 19 Mayıs Caddesi üzerinde hizmet vermekte olan Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer döviz piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Dün itibariyle 10 Lira bandına yaklaşan Dolar, son zamanların en yüksek seviyesini gördü.

“9,92 TL olarak yüksek bir seviye gördü”

Bektaş Döviz’in vezne sorumlusu Müjdat Kazanfer Döviz piyasası hakkında yaptığı açıklamada, “ Dolarda yeni rekorlar gördük. Dün sabah itibariyle 9,92 TL olarak yüksek bir seviye gördü. Bunun sebebi olarak ABD’de enflasyonun beklenenden çok yüksek çıktığı, hatta 1990 yılından bu yana ilk defa ABD de enflasyonun bu kadar yüksek çıktığı dile getirildi. Bunun sebebi olarak da tüm dünyada olduğu gibi ABD ekonomisini de Covid-19 hastalığı vurmuş oldu” dedi.

“Döviz alırken ve bozdururken temkinli olmakta fayda var”

Açıklamalarına devam eden Kazanfer, “Şimdi gözler, bu ay toplanacak olan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın faiz toplantısında olacak. Faizin tekrar indirilip indirilmeyeceği merak ediliyor. Geçen ay 200 baz puan indirim oldu ama piyasalar 50 baz puan indirim bekliyordu. Şu an dövizde bir düşüş göremiyoruz. Önümüzdeki günlerde yeni rekorlar görebiliriz. Vatandaşımızın döviz konusunda, dövizle borçlanmama konusunda dikkatli olması gerekir. Covid 19’un etkisi hala devam ediyor. Her ne kadar aşı bulunsa da hastalığın verilerinde azalma görülmemekte. Bu da ister istemez gelişmekte olan ülkelerde dövizin yükselmesine sebep olmakta. Döviz alırken ve bozdururken temkinli olmakta fayda var” dedi.

Güncel Döviz fiyatları

Dolar alış 9.800 – Satış  9.920

Euro alış 11.300 – Satış 11.420




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —