Tarih: 04.11.2018 13:02

Donanma Kapalı Çarşısı’nın sonu ne olacak?

Facebook Twitter Linked-in

Donanma Kapalı Çarşısı’nın sonu ne olacak?

İlçemizde yaşadığımız ve asrın felaketi olarak adlandırılan 17 Ağustos depreminde yıkılan dükkan sahiplerine verilmek üzere yapılan kalıcı iş merkezlerinin bazıları yapıldığı dönemde yerleşim yeri dışında olduğu için beklenen ilgiyi göremeyince kendi kaderlerine bırakıldı.

Yerleşim yeri dışında oldukları için beğenilmedi

Gölcük depreminde evlerin yanı sıra birçok işyeri de yıkıldı ya da kullanılamaz hale geldiği için daha sonrasında yıkıldı. Depremde yıkılan iş yerleri yerine yapılan kalıcı iş merkezlerinin bazıları yapıldığı dönemde fazla merkezi yerlerde olmayan kalıcı iş merkezleri  hak sahipleri tarafından beğenilmeyince kendi haline bırakıldı. Bütün camları kırık olan hatta penceresi bile olmayan ve içi harabeye dönmüş durumda olan binalar etrafa korku saçıyor. Kalıcı iş merkezlerinin içi kimliği belirlenemeyen kişiler tarafından yakılmış ve kullanılamaz hale gelmiş durumda. Mahalle sakinlerinin iddialarına  göre mekanda birçok balici ve alkolikler bulunuyormuş. Binayı köpekler mesken haline getirmiş ve özellikle gece saatleri sokaktan geçmek isteyen vatandaşlara saldırdıklarını iddia ediyorlar.

Mahalle sakinleri bir çözüm bekliyor

Mahalle sakinlerinden kalıcı iş merkezinin diğer kalıcı iş merkezleri gibi değerlendirilmesini ya da başka bir çözüm bulunmasını istiyor. Vatandaşlar, “ Kalıcı iş merkezi yapıldı ve hiç kullanılmadan kaderine bırakıldı. Binanın önünden her geçişimizde korkarak geçiyoruz. Bütün bina harabe durumunda ve etrafa korku saçmaktan başka bir şey yapmıyor. Binanın içi de kimliği belirsiz kişiler tarafından yakılmış, yağmalanış durumda ve ayrıca binanın içi köpek kaynıyor, balicisi alkoliği eksik olmuyor. Aydınlatması da az olan sokakta gece olunca mahalle sakinleri olarak korkarak geçiyoruz. Çünkü içinden ne zaman kimin, neyin çıkacağı belli olmuyor. İlçemizde birçok kalıcı iş merkezi okul ya da pansiyon olarak düzenlendi ve kullanılır hale geldi. Bizde mahalle sakinleri olarak yetkililerin biran önce bir çözüm bulmasını ve binanın kullanılır hale getirilmesini istiyoruz” dediler.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —