Tarih: 01.02.2019 11:11

Donanma’dan Katar’a eğitim desteği

Facebook Twitter Linked-in

TCG GÖKÇEADA GURURUMUZ OLDU

Türk Donanması’na ait TCG GÖKÇEADA Firkateyni ve personeli geçtiğimiz günlerde DOHA-KATAR Limanı’nda KATAR Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeline Deniz Haydutluğu ile mücadele kapsamında ‘Deniz Güvenliği Eğitimleri’ verdi.

‘Deniz güvenliği Eğitimi’  

Türk Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı Savaş Gemileri bir yandan 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizin ulusal güvenliğini sağlarken, bir yandan da yurt dışından gelen eğitim isteklerine ve taleplerine cevap vermeye devam ediyor. Son olarak Türk Donanması’na bağlı TCG GÖKÇEADA Firkateyni 28-30 Ocak tarihleri arasında Türkiye’nin yakın dostu Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı personeline eğitim verdi. DOHA-KATAR Limanında düzenlenen Deniz Haydutluğu ile mücadele kapsamında Katar’lı Denizcilere ‘Deniz güvenliği Eğitimi’ verildi. 2 gün süren eğitim tatbikatında hem karada hem denizde olası bir deniz haydutluğu olayında neler yapılması gerektiği Türk Askeri tatbiki bir şekilde Katar’lı Deniz Kuvvetleri Personeli’ne gösterdi.

 

İki gün boyunca başarıyla eğitim verildi

Başarılı eğitimin ardından Katar Deniz Kuvvetleri Komutanlığı vermiş olduğu eğitimden ötürü Türk Deniz Kuvvetleri Personeline ve TCG GÖKÇEADA Personeline teşekkür etti. Başarılı eğitimin tamamlanması ardından TCG GÖKÇEADA Firkateyni ülkemize geri dönüş yoluna hareket etti. TCG GÖKÇEADA Firkateyni Gölcük Donanma Komutanlığı Poyraz Limanına demirlemek üzere geri dönüyor.

 

Haber: Arif ÖZTOK

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —