Tarih: 15.04.2019 14:38

Dondurmacılar sezona kötü bir başlangıç yaptı

Facebook Twitter Linked-in

Dondurmacılar sezona kötü bir başlangıç yaptı

Havaların mevsim normallerinin altında seyretmesi dondurmacıları olumsuz etkiledi. Sezona kötü bir başlangıç yapan dondurmacılar havaların biran önce ısınmasını beklediklerini ifade ettiler.

Havaların biran önce düzelmesini bekliyorlar

İlçemizin gözbebeği olan Anıtpark’ta Murat Dinç, Rüştü Kaya ve İlker Ay tarafından işletilen ve  bu sene 3’üncü senesi olacak olan Dolce Freddo Dondurmacısının işletmecilerinden Murat Dinç yaptığı açıklamada, “ Havaların serin ve yağmurlu olması nedeniyle sezona kötü bir başlangıç yaptık. İşlerimizin düzelmesi için havaların biran önce düzelmesini bekliyoruz “ dedi.

Dinç, “Biz dondurmacılar olarak dört gözle havaların ısınmasını bekliyoruz”

Yaz aylarının en serinletici ve lezzetli besini olan dondurmalar havaların serin ve yağmurlu olması sebebiyle beklediği ilgiyi göremiyor. Geçtiğimiz yıla oranla bu sene oldukça kötü bir başlangıç yaptıklarını ifade eden   Dolce Freddo Dondurmacısının işletmecilerinden Murat Dinç konu hakkında yaptığı açıklamada, “ Bu sene 1 Nisan’da dondurma sezonuna başladık. Geçtiğimiz sene 5 Nisan’da başlamıştık ve havaların sıcak olması nedeniyle satışlarımıza oldukça iyi başlamıştık. Fakat bu sene 15 Nisan tarifine geldik ama havalar hala ısınmadı. Tabi havalar böyle serin ve yağmurlu olduğu içinde dondurma satışlarımız oldukça az. Havanın en ufak güneşli olması bizim işlerimizi hemen hareketlendiriyor. Tabi ailelerde kendilerine göre haklı. Dondurma isteyen çocuklarına hasta olmamaları için ya hiç dondurma almıyor ya da 3 top alacağına 1 top alarak gönlünü almaya çalışıyor. Biz dondurmacılar olarak dört gözle havaların ısınmasını bekliyoruz. Çünkü 6 Mayıs’ta Ramazan Ayı başlıyor ve buda bizim işlerimizi oldukça etkileyecek” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —