Tarih: 05.02.2019 14:34

DSP Belediye Başkan Adayı GÜLTEN ERENKAYA

Facebook Twitter Linked-in

DSP Belediye Başkan Adayı

GÜLTEN ERENKAYA

Ülkemiz siyasetinde önemli bir yeri olan ve merhum eski Başbakanlardan Bülent Ecevit’in kurduğu Demokratik Sol Parti (DSP), Gölcük İlçe Teşkilatı, 31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimde Belediye Başkan Adayını, Gülten Erenkaya olarak açıkladı.

Yoğun bir katılım gerçekleşti

Gölcük’ün tek kadın Belediye Başkan adayı olarak DSP’yle yola çıkan Gülten Erenkaya için Aday Tanıtım Toplantısı düzenlendi. Aday Tanıtım Toplantısına başta DSP İl Başkanı Halim Dedeoğlu, Gölcük İlçe Başkanı Çağlayan Garipoğlu olmak üzere İl Örgütlerinden Sorumlu Başkan Acar Çakar, Kandıra İlçe Başkanı Ahmet Demir, Kandıra Belediye Başkan Adayı İdris Demir, İzmit İlçe Başkanı Hülya Demir, partililer ve davetliler katıldı. Erenkaya’yı eşi Metin Erenkaya’da yalnız bırakmadı.

İlk konuşmayı Başkan Garipoğlu yaptı

Toplantıda ilk konuşmayı yapan DSP Gölcük İlçe Başkanı Çağlayan Garipoğlu; “Gülten başkanımızı belediye başkan adayı olarak çıkardık. Bunu da basın ve kamuoyuna tanıtmak istedik. Katılımlarından dolayı herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözü aday Erenkaya’ya verdi.

Erenkaya, “Ak güvercini hep birlikte uçuracağız”

Sözlerine ilk olarak kendisini tanıtarak başlayan Erenkaya; “Bu yolda inşallah emin adımlarla yürüyeceğiz. Biz halkın desteğiyle bir yerlere geleceğiz. 1978 Ağrı doğumluyum. İlk Orta ve Lise’yi İzmit’te tamamladım. Bankacı bir babanın ve ev hanımı bir annenin kızıyım. Daha önce meslektaşım olan basın mensuplarıyla aynı görevi paylaştım. Şu an işletmeciliğini yaptığım Erenler Alabalık Tesisi’nin sahibiyim. Bir dönemde HAS Parti’de teşkilat başkanlığı yaptım. Siyasete uzun bir süre ara verdiğini belirten aday Erenkaya; “Ancak kararımı bu partide belirledim. Doğru partide olduğuma inandığım için sizlerle hep birlikte güzel adımlarla ilerleyeceğimize inanıyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun. Ak güvercini hep birlikte uçuracağız” diyerek alkışlar arasında sözlerini tamamladıktan sonra Erenkaya adaylık başvuru dosyasını İlçe Başkanı Çağlayan Garipoğlu’na teslim etti.

Dedeoğlu, “DSP, Türkiye’nin yüzde 85’ine hitap eden bir partidir”

Tanıtım toplantısında son olarak konuşma yapan DSP İl Başkanı Halin Dedeoğlu; “Bugünkü aday tanıtım programımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Gölcük’ün bende ayrı bir yeri var. Ben zoru severim. Benim için güç sayısaldan ziyade teorisel bir güçtür. DSP’yi Türkiye’de yok sayıyorlar. Bundan önceki seçimlerde DSP seçimlere alınmadı. Geldik yerel seçimlere. Yerel seçimlerde Türkiye’nin 70 küsur vilayetinde örgütlendik ve bizi seçimlere almak zorunda kaldılar. DSP Türkiye’yi 3 kez yönetmiş bir partidir. Yağma yok, DSP var. Şu anda birçok ilde bize katılan birçok arkadaşımız var. DSP, Türkiye’nin yüzde 85’ine hitap eden bir partidir. Atatürk milliyetçisi olan bir partiyiz. Milliyetçilik insanın yüreğindedir. Ben bu duygularımla Sayın Gülten Erenkaya kardeşimize aday olduğu için çok teşekkür ediyorum. Allah utandırmasın. Hayırlı ve uğurlu olsun” diyerek tebriklerini iletti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —