Tarih: 24.01.2021 11:16

‘DUA EDİYORUM, DUA İBADETİN ÖZÜDÜR’

Facebook Twitter Linked-in

Gölcüklü esnaf Osman Ay, dua etmenin önemine değinerek, ‘Her şey Allah’a muhtaçtır. Bizlerde Allah’a muhtacız. Bu yüzden dua ediyorum. Çünkü dua ibadetin özüdür’ dedi.

Ay, ‘Değerli kardeşlerim;Dua Allah.a yalvarmaktır.Her şeyi yaratan her şeye gücü yeten ve hiçbir şeye muhtaç olmayan Allah tan istemeye dua denir.

Yeryüzündeki bütün canlılar havaya suya toprağa ve güneşe muhtaçtır.Bir tohum yeşermek için toprağa muhtaçtır.Toprak yağmura yağmur ise buluta muhtaçtır.Kuşlar uçabilmek için kanada balıklar yaşayabilmek için suya muhtaçtır.Dünyaya yeni gelen bir bebek annesinin sütüne ve şefkatli kucağına muhtaçtır.

Yaşayan her varlık kendi  varlığını sürdürebilmek için başka bir varlığın yardımına muhtaçtır.Biz insanlar da yaşayabilmek için havaya suya nefes almaya aldığımız nefesi vermeye yiyip içmeye muhtacız’ dedi.

‘ HER ŞEY ALLAH’A MUHTAÇTIR’

Açıklamalarını sürdüren Ay, ‘Allah ise hiçbir şeye muhtaç değildir.Çünkü O evrendeki bütün varlıkların tek yaratıcısıdır.O hayat vermeden hiçbir canlı yaşayamaz Allah’ın izni olmadan hiçbir varlık büyüyemez.Kısaca istediklerimizi elde etmek ve başarıya ulaşmak için daima Allah’ın yardımına ihtiyacımız vardır.Bu yüzden biz de Allah.a dua ederiz. Sonsuz merhamet ve şefkat sahibi yüce Allah bizi çok seviyor.Biz de onu çok seviyoruz.Güneş her sabah bizim için doğuyor.Cıvıl cıvıl öten kuşlar bal yapan arılar uçuşan kelebekler rengarenk çiçekler gürül gürül akan ırmaklar meyve veren ağaçlar.  Allah şu dünyadaki her şeyi bizim için yarattı.Bize koklamak için burun tutmak için el tatmak için dil görmek için göz duymak için kulak koşmak için ayak verdi..Yüce Allah’a verdiği bu nimetler için ne kadar teşekkür etsek azdır…. Ey bizi yediren içiren ve yaşatan Rabbim! Verdiğin nimetlere hamdolsun .Bize hayırlı ömürler ve helalinden bol nimetler ihsan eyle sağlık ve afiyet ver Dileklerimizi ve isteklerimizi Allah’a bildirmeye ve O’na yalvarmaya DUA denir…Her zaman ve her yerde dua edebiliriz.Dua etmek çok kolaydır.Kendi sözcüklerimizle içimizden geldiği gibi dua edebilir ve düşüncelerimizi Allah’a açabiliriz.Çünkü Allah bizim sırlarımızı ve kimsenin bilmediği dileklerimizi bilir.Allah’a dua etmek bize güven verir bizi mutlu eder ve rahatlatır.Dua ettiğimizde Allah’ın bizi gördüğünü  ve duyduğunu hiçbir zaman yalnız olmadığınızı hissederiz. Allah’ın bize verdiği sağlıklı bedenimizle iyi işler yapmak için çalışırız.İşimizi kolaylaştırması için Rabbimize dua ederiz.Sıkıntılar karşısında sabır gösteririz.Aynı zamanda dua ederek Allah.tan yardım dileriz.O’ndan hiçbir zaman ümit kesmeyiz.Hastalandığımız da tedavi oluruz.Bununla beraber bizi iyileştirecek olan Allah.a dua ederek O’ndan şifa isteriz. Yatarken yolculuğa çıkarken sınava girerken üzüldüğümüzde sevindiğimizde çaresiz kaldığımızda hep DUA ederiz. Böylece Allah’ın gücünü sevgisini ve yardımını yanımızda hissederiz.Sadece kendimiz için değil   başkaları için de dua ederiz.Çünkü sevdiklerimizin de mutlu olmasını isteriz.Dua hayatımızın her anına yayılan bir Rahmet rüzgarıdır. Rabbim kolaylaştır. Zorlaştırma Rabbim işim, işimi güzellikle tamamla’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —