Tarih: 01.04.2024 14:34

Dünya Su Günü minik öğrencilerin muhteşem performansı ile  GÖLCÜK’TE KUTLANDI

Facebook Twitter Linked-in

Dünya Su Günü minik öğrencilerin muhteşem performansı ile

 GÖLCÜK’TE KUTLANDI

1993 yılından beri her yıl 22 Mart’ta kutlanan Dünya Su Günü bu yılda coşku ile kutlandı. 29 mart Cuma Günü Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür Merkezi’nde düzenlenen programda katılım gösteren okul öğrencileri su ile ilgili şarkılar, skeçler ve tiyatro gösterileri ile suyun değerini önemini belirttiler. 

Katılım oldukça yoğun oldu

Vehbi Koç Vakfı Ford Otosan Gölcük Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Gölcük Belediye başkanı Ali Yıldırım Sezer, TEMA Vakfı Kocaeli İl Temsilcisi Nermin Tol, TEMA Vakfı Gölcük Temsilcisi Melahat Aşıkoğlu, TEMA Gönülleri ile Mahalle Temsilcileri, Barbaros İlkokulu Müdürü Uğur Okkirman, Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Arif Ayyıldız ile çok sayıda öğrenci ve veliler katılım sağladı.

“Her bireyin su tasarrufuna katkıda bulunması büyük önem taşır”

Günün anlam ve önemini belirten konuşmada; “1993 yılından beri her yıl 22 mart Dünya Su Günü olarak kutlanmaktadır. Bu özel günün amacı doğada ki su kaynaklarının bilinçli kullanımına ve israfın önlenmesine dikkat çekmektir. Su yaşamın temel kaynağıdır ve canlıların hayati fonksiyonlarını sürdürebilmeleri için vazgeçilmezdir. Ancak; küresel ısınma ve çevresel hasarlar su kaynaklarının azalmasına sebep olmaktadır. Bu nedenle suyun doğru ve etkili bir şekilde kullanılması gelecek nesillerin yaşamını güvence altına almak adına kritik bir öneme sahiptir. Yeryüzündeki su miktarı teorik olarak tüm canlılara yetecek kadar fazladır. Ancak, çeşitli çevresel  etkenler ve insan müdahalesi suyun erişebilirliğini ve  kullanılabilirliğini olumsuz etkilemektedir. Özellikle bilinçsizce yapılan sondajlar ve su kuyuları yeraltı sularının kaybolmasına yol açmakta ve yeryüzüne çıkmasını engellemektedir. Bu durum suyun daha az erişebilir hale gelmesine ve su krizlerinin ortaya çıkmasına sebep olmaktadır. Bu yüzden her bireyin su tasarrufuna katkıda bulunması büyük önem taşır” denildi.   

Aşıkoğlu, “Suyun bilinçli kullanımı sadece Dünya Su Gününde değil her günün önemli bir parçası olmalıdır”

TEMA Vakfı Gölcük Sorumlusu Melahat Aşıkoğlu yaptığı açıklamada, “Dünya Su Günü, Su kaynaklarının doğru ve bilinçli bir şekilde kullanılmasına dikkat çekerek gelecek nesillerin su ihtiyacını güvence altına almayı hedefler. Her bireyin su tasarrufuna katkıda bulunması, küresel su krizlerinin önlenmesine önemli bir adım alacaktır. Su, yaşamın temel taşıdır ve değerli kaynağı korumak hepimizin görevidir. Bu sebeple suyun bilinçli sürdürülebilir kullanımı sadece Dünya Su Gününde değil her günün önemli bir parçası olmalıdır” dedi.  

Minik öğrencilerin gösterileri büyük beğeni aldı

Konuşmaların ardından törende; Şirinköy Anaokulu, Cumhuriyet İlkokulu, Barbaros İlkokulu ve Donanma İlkokulu öğrencilerinin öğretmenleri eşliğinde hazırladıkları su ile ilgili şarkılar, skeçler ve tiyatro gösterileri ile suyun değerini  ve önemini belirttiler. Öğrencilerin performansları katılımcılardan büyük beğeni aldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —