Tarih: 18.12.2023 14:47

Dünyanın En Büyük Yemek Yarışması’na Gölcük Damgası ELANUR’DAN 2 ALTIN MADALYA

Facebook Twitter Linked-in

Dünyanın En Büyük Yemek Yarışması’na Gölcük Damgası

ELANUR’DAN 2 ALTIN MADALYA

Ülkemizde gerçekleştirilen ve ‘Dünyanın En Büyük Yarışması’ olarak kabul edilen 20. İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivali’ne katılan Genç Milli Takım Kaptanı Gölcüklü Elanur Azra Erduğan Balık-Ana yemek-Tatlı yarışmasında madalyaları toplarken, Gölcük’e güzel bir gurur daha yaşattı. 

Balık-Ana yemek-Tatlı yarışmasında ödüle boğuldu

Türkiye’de yapılan dünyanın en büyük yarışması kabul edilen 20.İstanbul Mutfak Günleri gastronomi festivali Tuzla Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirildi. 30 ülkeden bin 500 yarışmacının 78 farklı kategoride yarıştığı mutfak günlerinde dünyanın zengin yemek kültürleri sergilendi.70 özel jürinin katılımıyla gerçekleştirilen 20.İstanbul Mutfak Günleri Gastronomi Festivalinde, Genç Milli Takım Kaptanı Gölcüklü Elanur Azra Erduğan Balık-Ana yemek-Tatlı yarışmasında ödüle boğuldu.

2 adet Altın Madalya ile ödüllendirildi

Gölcüklü Elanur Azra Erduğan 13-16 Aralık 2023 tarihlerinde Türkiye’de yapılan dünyanın en büyük yarışması 20.İstanbul Mutfak Günleri gastronomi festivalinde Balık-Ana yemek-Tatlı ve Genç Milli takım kaptanı olarak ekip yarışmasında toplam 4 Altın madalya ve ekip olarak 2023 En iyi Hijyen Kupası ödülünü almış ayrıca Fas ve Cezayir Aşçılık Federasyonları tarafından en başarılı genç aşçı olarak 2 adet Altın Madalya ile ödüllendirildi.

Geçtiğimiz yılda 4 altın madalya kazanmıştı

AKV Teknik Meslek AnadoluLisesi öğrencisi olan Elenur Azra Erduğan Ümit Usta’nın yanında staj yapmaya devam ediyor. Gölcüklü Elanur Azra Erduğan geçen yılda aynı yarışmada 4 Altın Madalya ve yarışmanın en iyisi seçilerek kupa almış İzmit Pişmaniyeli Tatlılar Yarışması’nda da Altın Madalya almıştı.

Sezer, ‘Can-ı gönülden tebrik ediyorum’

Gölcük Belediye Başkanı Ali Yıldırım Sezer’de Elanur Azra Erduğan’ı tebrik ederek şu paylaşımı yaptı: ‘Gölcük Belediyesi olarak ulaşım desteği verdiğimiz, Anadolu Kalkınma Vakfı Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri, İstanbul’da düzenlenen, dünyaca ünlü şef ve gurmelerin bir araya geldiği, Uluslararası İstanbul Günleri Yemek Yarışması’nda ilimizi ve ilçemizi temsil ettiler. Yaptıkları başarılı yemeklerle de; 1 hijyen kupası, 12 altın madalya, 11 gümüş madalya ve 3 bronz madalya kazandılar. Bu büyük başarıyı kazanan öğrencilerimizi, Okul Müdürü Sayın Hüseyin Gürlagap ve yetişmelerinde büyük emekleri olan aileleri ve öğretmenlerini can-ı gönülden tebrik ediyorum’ dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —