Tarih: 07.11.2019 15:13

Durakta Matematik Projesi Gölcük’te hayata geçirildi MATEMATİK FOBİ DEĞİL HOBİ OLACAK

Facebook Twitter Linked-in

Durakta Matematik Projesi Gölcük’te hayata geçirildi

MATEMATİK FOBİ DEĞİL HOBİ OLACAK

81 il genelinde  Öğretmenler tarafından çok beğenilen,  kabul gören ve sahiplenilen E-Twinning onayı ile uluslararası nitelik kazanan “Durakta Matematik Projesi” bugün ilçemizde Amiral Sağlam Caddesi’nde bulunan durakta başlatıldı.

‘Törene Donanma İlkokulu Öğrencileri ve İlçe Protokolü katılım sağladı’

Gölcük Donanma İlkokulu Öğretmeni Zübeyde Erişik’in projesi olan “Durakta Matematik” Projesinin açılışına; Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Okul Müdürleri öğrenciler ve veliler katıldı.

Erişik, ‘Hedefimiz öğrencilerimizin gözünde Matematiği eğlenceli hale getirebilmek’

Projenin açılış konuşmasını Proje Öğretmeni Zübeyde Erişik yaptı. Erişik, “’Durakta Matematik Projesi, 7 den 70’e hepimizin matematiğin hayatımızda saklandığı yerleri eğlenceli çizimlerle keşfetmemizi, matematiği artık severek ve isteyerek öğrenmemizi hedefliyor. Bu eğlenceli proje ile çevremizdeki duraklara bu çizimleri afişler halinde asarak her yaştan herkesin matematik algısını değiştirerek matematiği kitap okul öğretmen öğrenci dörtgeninden çıkararak günlük yaşamın avantajı haline getirilmesi hedeflenmektedir. Projenin ilerleyen safhasında ise profesyonel çizimlerin yanı sıra öğrencilerin kendi yaratıcı çizimlerine de yer verilecektir. Projenin amacı toplu taşıma duraklarında beklerken mecburi olarak boşa harcanan zamanları avantaja çevirebilmek, Okulu dört duvar arasından çıkarıp geniş kitlelere ulaşarak fayda sağlayabilmektir. Durakta Matematik Projesi, çizeri ve yöneticisi Mukaddes Karip ve proje ortağı matematik gönüllüsü Acıpayamlı öğretmen Zübeyde Arslan tarafından hayata geçirilmiş, kısa sürede 81 il genelinde E-Twinning onayı alarak öğretmenlerimiz tarafından çok beğenilmiş,  kabul görmüş ve sahiplenilmiştir. E-Twinning onayı ile uluslararası nitelik kazanan Durakta Matematik Projesine Okulumuz olan Gölcük Donanma İlkokulu dahil olmuş, Okul Müdürümüz Sayın Ali Demir öncülüğünde, Müdür Yardımcımız Sayın Necla Karademir ve ben projenin Gölcük ayağında etkin görev aldık. Projemizi Gölcük’te hayata geçirmekten büyük bir memnuniyet duymaktayız’ dedi.

Gülsuyu, ‘Matematik korkulu rüya olmaktan çıkacak’

Programda daha sonra Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu “Matematiği bir oyun haline getirmemiz lazım ki, öğrencilerimizin aklında daha kalıcı olsun. Ben korkulu rüya olarak görülen Matematiğin yapılan çalışmalar neticesinde daha şirin ve akıllarda kalıcı hele gelecek olmasından ötürü ekibimize teşekkür ediyorum. İnşallah Gölcük’te matematik daha sevimli hale gelecek ve korkulu rüya olmasından dolayı çok mutluyum” dedi.

Tektaş, ‘Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz’

Gölcük Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim Tektaş “Matematik hayatımızın her alanında bulunmaktadır. Dolayısıyla bunu en iyi şekilde geliştirebilmek ve bunun korkulacak bir şey olmadığını öğretmemiz gerekiyor. Bu iş için değişik bir proje geliştirmişler. Bu projede emeği geçen herkesi tebrik ediyoruz” dedi.

Kaymakam Karabulut, ‘Matematik bilimin efsane dalıdır’

Kaymakam Cengiz Karabulut, yaptığı konuşmada şunları belirtti: “Bu güzel projede hep birlikte olmaktan çok memnun kaldım. Matematik bilimin efsane dalıdır. Bu önemli bilim dalını hayatımıza katmak güzel bir çalışma olacak. Bu güzel ve öğrencilerimiz için çok önemli olan projeyi gönülden destekliyorum’ diye konuştu.

Kurdele kesimi gerçekleştirildi

Durakta Matematik Projesi’nin açılış kurdelesi Amiral Sağlam Caddesi üzerinde yer alan Ziraat bankası önündeki durakta İlçe Protokolü ve öğrenciler ile kesildi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —