Tarih: 09.11.2020 13:55

Düşecek diye beklerken tavuk fiyatları yükselişe geçti

Facebook Twitter Linked-in

Düşecek diye beklerken tavuk fiyatları yükselişe geçti

Ekonomik ve lezzetli oluşu nedeniyle sofraların vazgeçilmez lezzeti olan tavuk, yaz aylarında fiyatları yükselir kış aylarında ise düşüşe geçerdi. Üreticilerin maliyetlerinin artması nedeniyle tavuk fiyatlarında beklenen düşüşün yerine artış söz konusu. 

“Normalde sarma, kanat grubu tavukların düşmesi gerekiyordu”

İlçemizde 30 yıldır tavukçuluk sektöründe hizmet vermekte olan ve son olarak Adnan Menderes İş Merkezi No:7 adresinde hizmet vermekte olan Ak Piliç işletmecisi Yusuf Uludağ düşmesi beklenirken artan tavuk fiyatları hakkında bilgi verdi. Uludağ yaptığı açıklamada, “ Tavukçuluk sektöründeki mal kıtlığından dolayı tavuk fiyatların zirve yaptı. Normalde bu aylarda tavuk fiyatları düşmesi gerçekleşirdi. Fakat ürün kıtlığı nedeniyle firmaların uyguladığı politikalardan dolayı şu anda yaz aylarında sattığımız fiyatlarından devam ediyoruz. Normalde sarma, kanat grubu tavukların düşmesi gerekiyordu. Fakat şu anda bir düşüş söz konusu değil. Özellikle dövizin aşırı yükselmesi üreticileri zor durumda bıraktığı için fiyatlarda bir düşüş olmadı. Aksine bazı gruplarda fiyatlar daha da yükselişe geçti. Önümüzdeki dönemde tavukta bir düşüş beklenmiyor. Ak Piliç olarak kar marjımızı biraz daha düşüş tutarak bu dönemde halkımıza daha ucuz ve kaliteli hizmet vermeye çalışıyoruz. Dileriz bu durum geçici olur ve önümüzdeki dönemlerde tavuk fiyatlarında ki beklediğimiz düşüşler gerçekleşir” dedi.

Ak Piliç’te tavuk fiyatları;

Bütün 13 lira,  bütün but 13 lira,  baget 17 lira,   antrikot 21 lira,   sarma 19 lira,   fleto 29 lira,  kanat 22 lira,   ciğer 12 lira.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —